Порошенко сильно виступив у Сенаті США. Закликав дати зброю, назвав Росію варварами, багато говорив про Крим

"Я звертаюсь до вас, не дайте, щоб Україна лишилась осторонь цього процесу, хай вона буде частиною цього процесу. Це дуже важливо, щоб весь світ побачив, що ми не самотні. Світ постав перед страшною кризою безпеки. І зараз ми стаємо свідком нової спроби переділу світу. Україна стоїть в центрі цієї спроби. Результат сьогоднішньої війни визначить, чи будемо ми змушені прийняти страшну і темну Європу. Зараз українська армія, ці молоді хлопці – це єдине, що стоїть зараз між світом мирного співіснування та жахом повного краху і повернення минулого століття. Український народ, хлопці та дівчата, зараз стоять на фронті за свободу. Нам потрібна ваша підтримка.
"Говорячи перед конгресом я хочу подякувати кожному солдату за їхні жертви. Світ має визнати їхню боротьбу, більшої політичної підтримки, їм потрібно більше обладнання: як летального, та і нелетального"

Президент Петро Порошенко закликав США надати Україні особливий статус безпеки, що відображав би найвищий рівень взаємодії із не членом НАТО.


Про це він сказав у четвер, виступаючи у Конгресі США.
"Я заохочую США дати Україні особливий статус безпеки, що відображав би найвищий рівень взаємодії із не членом НАТО", - сказав він.
Порошенко закликав до розширення санкцій проти Росії. При цьому він наголосив, що війна в Україні - це війна проти свободи, демократії, європейських цінностей.

"Наша нація вирішила на користь свободи та демократії. Інша нація вирішила покарати Україну за ці кроки. Світ не може дозволити такої поведінки", - сказав Порошенко.

Він також заявив, що немає жодних умов, щоб Уераїна змирилися із окупацією Криму.

"Я закликаю світ протидіяти агресору сьогодні та заради майбутнього", - заявив президент України.

Він вислови переконання, що система, яка пропонуватиме більше свобод, матиме превалюючи силу.

"Вибір Європи та світу – це не вибір між різними видами цивілізаціями. Це вибір – між цивілізацією і варварством", - заявив Порошенко.
Президент України наголосив, що останні півроку були часом виклику для мільйонів українців.

Він розповів конгресменам США історію закатованого кримчанина Решата Аметова.

"30 березня, коли тільки почалася окупація Криму, була одна людина в Сімферополі, яка зробила неймовірне - Решат Аметов", - сказав Порошенко.

Президент України розповів, що Аметова було викрадено, а згодом знайдено закатованим та убитим.

"Те, що він сказав, викликає мурашки по тілу. Він зробив це за свободу, щоб його діти не зіштовхувалися із рабством", - заявив Порошенко, висловивши переконання, що окупації Криму буде покладено край.
Він запевнив, що Україна буде завжди із кримсько-татарським народом. Права якого нині в Криму утискаються, як за часів СРСР.
Крім того, Порошенко у своєму виступі розповів про ще одного українського героя - Володимира Рибака. Якого було вбито у Горлівці.
Він вислови сподівання, що центральний майдан Горлівки буде названо на честь Рибака.

Президент Петро Порошенко заявляє, що готовий надати більше прав сепаратистам, однак територіальна цілісність України має бути незмінна.
Про це він заявив під час виступу перед Конгресом США.
"Рано чи пізно, я впевнений мир повернеться до українських домівок. Я готовий запровадити сепаратистам більше прав, ніж будь-яка частина України мала за історію нації", - сказав він.
"Я готовий обговорювати будь-що, крім незалежності України, її територіальної цілісності, її суверенітету", - сказав Порошенко.
"Це стосується прав, а не геополітичних амбіцій", - додав він.
"Ми протягаємо руку миру Росії і натхненним Росією сепаратистам", - наголосив він.

За матеріалами Української правди

сша порошенко

Знак гривні
Знак гривні