Війну тягне на собі Армія. Про істерію, паніку, піар і добровольчі батальйони

Прогресивна громадськість з найсміливіших серед себе створила добровольчі батальйони, міфологізувала їх, а тепер серед себе веде люті срачі щодо тих чи інших підрозділів та особистостей,- пише у своєму Фейсбуці журналіст Олег Снігур

У світі прогресивної громадськості з рускими воюють тільки добровольчі батальйони, яким іноді трошки допомагають деякі популярні в народі бригади (номери яких вже вивчили). Бойові заслуги кровожерна ФБ-громадськість вимірює у трупах. Якщо про певний бат більшість повідомлень "Втратили надцять бійців" - значить він воює, а решта сидять в тилу.

Що печально, така ж туфта і в цих батах: тільки наш бат тягне війну, армія трошки нам помагає, а решта батів тупо шланги і мародери (прикро було чути таке в госпіталі, де ми всі були на мінуточку поранені). Армія гонить на нацгвардію і навпаки, розповідаються огидні історії, видуманість яких розумієш, тільки коли воно робить коло і таке чуєш про себе.

Особливо ж ненависні "жирні генерали" (більшість тих, хто ліпить такі штампи не знає навіть прізвища жодного генерала, не кажучи про професійно-ділові якості).

Всі крадуть, всі зливають (крім мого улюбленого бата і його комбата). Ми всі пушечне мясо. Щодня заходять сотні танків і тисячі руских. У них нанотехнології, а наша гнила армія воює гнилими віниками. На складах, однак, є великі танки з великими пушками, но стоять вони там токмо раді того, щоб їх не давати мому улюбленому бату. Тому війну ми програли почтішо. Тому давайте краще розвернемся і підем на Раду, Міноборони, генералів і депутатів на вила. Всіх для начала, а потом розберемся. Якщо тему ще в топ виноситиме.

Отакий мрак я застаю на ФБ. Це перетворює прогресивну громадськість на середньовічну мракобісну чернь, і саме така атмосфера зараз панує.

Рідні мої, як в нас тут відбувається війна, а ми ж тут в уютнєньком завжди найкраще шарим у тому, що відбувається, то давайте потрудимося чучуть самоосвітитися.

На Вікі є характеристики і навіть більш-менш кількість всієї зброї сторін-учасників, чисельність армій та резервів, правоохоронних структур. Можна дізнатися що таке бат, що таке рота, бригада, БТГ, як далеко і чим стріляє Град, і які переваги 100-і серії над АК-74 (і скільки тої серії). Можна почитати про конфлікти ХХ-ХХІ століття, де застосовувалася подібна зброя.

Є численні інсайдери та експерти, їх дані можна співставляти, щоб скаладати собі в голові якусь більш-менш адекватну картину. І не бути вопящою полоумною толпою вітренко-стайл.

Коротко: основну лямку війни тягне, природно, армія, за нею нацгвардія, СБУ. Всі добровольчі батальйони - герої, котрісь бачили більше боїв, котрісь менше. Котрісь безрозсудно кидають своїх в лоб, часто це невиправдані жертви кращими людьми, яких можна було б застосувати краще. Я не вірю, що хтось із комбатів сука. Суки так не ризикують.
У нас із москалями приблизно однакове озброєння. Ніяких вирішальних вундервафлів з їхнього боку не заїжджає. Нам бракує авіації, високоточних ракет, скоро попре авіація їхня, і ми, боюсь, зрозумієм, що нам бракує і ППО. Це дорого, це новий рівень порівняно з броніками і тепловізорами.
Котли у нас виникають, коли ми наступаєм, а Хуйло раптом підвищує ставки. Нам треба відмобілізуватися, перегрупуватися і ввести резерви, й ситуація знову зміниться на нашу користь.

Проблеми є, але масовим психозом їх не вирішиш. Закликаю всіх заглиблюватися у військову самоосвіту. На жаль, розуміння цих штук знадобиться нам ще не раз, і може насамперед - щоб опиратися паніці, яку поміж нас сіють.

війна паніка добровольці

Знак гривні
Знак гривні