Впізнали полоненоного на фото чи відео? Не пишіть у соцмережах його ім'я, від цього залежить доля полоненого

"Зараз у соцмережах поширюються відео з нашими заручниками. Ми звертаємося до усіх представників ЗМІ, користувачів соцмереж і пересічних громадян з проханням: якщо ви когось упізнали на відео, не треба оприлюднювати дані про цю особу у відкритих джерелах", - закликав речник Інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко.

"Це може створити суттєву загрозу не тільки для вашої близької людини, але й для інших заручників. А також негативно вплинути на процес визволення. Просимо усіх діяти зважено. Якщо ви когось впізнали на цих відео – повідомте інформацію лише за номером гарячої лінії СБУ: 0-800-501-482", - додав він.

За його словами з-під Іловайська ще виводять бійців, частина військових - у заручниках. Подробиці операції по виведенню з оточення до її закінчення не розголошуються, підкреслив Лисенко. За його словами, ситуація у районі Іловайська залишається надзвичайно складною.

"Після завершення операції будуть оприлюднені цифри щодо втрат серед наших військових, а також проведено перевірку усіх обставин, через які виникла ця ситуація. Усі, хто припустився помилок, що призвели до важких наслідків, або вчинив злочин, понесуть відповідальність", - зазначив речник РНБО.

полонені оточення втрати іловайськ війна

Знак гривні
Знак гривні