Білі КАМАЗи повертаються в Росію - вивозять обладнання військових заводів

Біла колона приїхала пуста, а повертається повною. Яких тільки версій не було щодо мети Росії. Говорили і про ймовірну провокацію з обстрілом колони, і про приховане вторгнення, і про те, що водії пересядуть на танки, і про відбілювання іміджу на Заході. Але праві виявилися біженці з Луганська, які висловили кримському блогеру свою версію, яка полігала в тому, що КАМАЗи їдуть аби забрати вкрадене.

Так воно і вийшло. На сьогоднішньому брифінгу речник Інфорцентру РНБО Андрій Лисенко повідомив, що територію України залишили 184 вантажівки. Росіяни вантажать туди військове обладнання із українських заводів.

Він додав, що наших представників на огляд цього вантажу не допускають.
Водночас він зазначив, що невідомо, скільки саме вантажівок із Росії заїхало в Україну та скільки досі залишаються на її території.
Крім того, за словами Лисенка, у вантажні автомобілі, які зайшли на територію під виглядом гуманітарного конвою, росіяни завантажують обладнання виробничого об’єднання "Топаз", яке виробляє найсучасніші радіолокаційні станції типу "Кольчуга" та обладнання Луганського заводу, де виробляються набої для стрілецької зброї.

Лисенко зазначив, що наразі немає інформації щодо того, що саме було ввезено на територію України у російських вантажівках.

Зауважимо, що останні дні українська влада стверджує, що наші війська оточили Луганськ. Як при цьому вдалося вивезти обладнання з важливих військових заводів речник АТО не пояснив.

абзац війна луганськ

Знак гривні
Знак гривні