Зруйнований Донбас віддати в концесію Південній Кореї

Що робити з Донбасом після перемоги? ЄС і США не горять бажанням починати План Маршала для України. Не хочуть і не треба. Гроші потрібно просити в двох країн, - вважає редакція ТЕКСТІВ

Пріоритет 1: Південна Корея. Запропонувати взяти у концесію на певну кількість років увесь регіон де відбувалися бойові дії, аж до створення приватних міст. Звичайно в обмін на відновлення інфраструктури і створення нових виробництв. Південних корейців можна спокусити двома речами:

1. запропонувати набути досвід джентрифікації совка в головах і на території. Їм це дуже актуально, бо їм треба буде щось робити з Північною Кореєю де така сама розруха в головах і територіях.

Досвід відновлення Донбабве і Луганди стане для них безцінним і він їм реально потрібен.

2. розмісти заводи по виготовленню свого високотехнологічного хламу в безпосердній близькості від одного з найбільших ринків, тобто ЄС. Перспектива і так приваблива, і вона посилюється можливість експорту в ЄС мита. Донбас для цього підходить: мономіста, поклоніння одному роботодавцю і розвинена мережа залізниць. Нехай замість Ахметова там панує Samsung і LG

Пріоритет 2: Японія. Це якщо Корея не захоче. Їм можна запропонувати лише п. 2. Звичайно їм зручніше відкривати заводи на Західній Україні, але якщо японці візьмуться за повну реконструкцію Домбабве, то Україна може надати їм безпрецедентні пільги.

При цьому головна умова України: ні копійки інвестицій у металургію.

концепція донбас дискусія

Знак гривні
Знак гривні