Терористи стягнули сили і готові наступати. Можуть відрізати третину нашої боєздатної армії

Поки триває перемир’я, бойовики продовжують нарощувати сили в Слов’янську, Краматорську і Красному Лимані. Про це на своїй сторінці в facebook написав активіст Юрій Касьянов

«Найнебезпечніша точка на карті як і раніше Слов’янськ. Напередодні так званого «перемир’я» у противника в місті було не більше 1500 багнетів, дві бойових машини десанту (БМД), кілька мінометів. Гіркін відверто скаржився на камеру, що положення «ополченців» кепське, і через 2-3 тижні їм доведеться йти до Росії. Тоді ми били бандитів у Слов’янську; звільнили Красний Лиман; наносили вогневі удари по відповідним резервам …

За тиждень ситуація змінилася кардинально: у Слов’янську тепер 4-5 тисяч бойовиків, десятки одиниць бронетехніки, танки, РСЗВ. Противник підтягнув свіжі сили до Красного Лиману і Краматорську. Усі військові загони бойовиків зібрані в кулак під жорстким керівництвом Стрєлкова, який, безумовно,-талановитий командир.

Це вже не антитерористична операція. Це-війна. Серйозна війна. Найближчим часом-дні або години-можна очікувати масштабного наступу противника. Наші блок-пости навколо Слов’янська не можуть стримати просування танкових колон. Розташування всіх постів, крім Шостого (Карачун) вкрай вразливе, що і показав «тестовий» бій, проведений противником, на Першому блок-посту («Рибгосп»), який був знищений ворожими танками за лічені хвилини.

Сьогодні у Гіркіна досить бронетехніки і живої сили, щоб розвивати наступ на Ізюм двома клинами: по трасі Ростов-Харків; і вздовж водосховища на село Адамівка. Першими потрапляють під удар пост номер 1 «Рибгосп»; пост 3 «А»-на перехресті доріг Харків-Донецьк і Слов’янськ-Красний Лиман. На проти цих постів вже сконцентрована велика кількість бойовиків і танків. Після знищення блок-постів 1, 3А і 3 метою Стрєлка буде військовий табір по дорозі на Ізюм. Ймовірне ураження військових відкриє противнику дорогу не тільки на Ізюм, але і на Харків, так як у сил МВС, що базуються біля Ізюму, немає важкої бронетехніки, протитанкових гармат і протитанкових ракетних комплексів для ефективної оборони.

Реалізація цього задуму буде мати тяжкі політичні наслідки, і означати військову поразку-наші блок-пости в районі Слов’янська і Красного Лиману виявляться відрізаними, блокованими і приреченими. Не роблячи сьогодні рішучих заходів, ми ризикуємо втратити третину боєздатної армії протягом двох-трьох годин.»-пише Касьянов.

«Я не панікую. Перебуваю в районі Слов’янська, на позиціях, і бачу, до чого може привести це «перемир’я». Приймайте правильне рішення, товариш головнокомандуючий. Сьогодні все залежить від вас. І ви ж будете за все відповідати»-резюмував активіст.

війна нові

Знак гривні
Знак гривні