Євромайдан SOS до мешканців Майдану: включайтеся в реальну роботу, на площі має бути тільки меморіал

Ми вийшли на Євромайдан 21 листопада минулого року як звичайні учасники мирної демонстрації, яка згодом перетворилася у багатомільйонний протест по всій країні. З 30 листопада ми працювали цілодобово для захисту людей від переслідувань, тому через «наші руки» пройшли сотні побитих, катованих, затриманих, звинувачених у масових заворушеннях та члени їхніх родин. Зараз ми продовжуємо працювати в тимчасово окупованому Криму та на Сході України.

Боротьба досі триває, хоча умови – змінилися. Нам належить перебудовувати систему державного управління, яка лишилася в спадок від корумпованого авторитарного режиму та його попередників – менш авторитарних, але не менш корумпованих. Окрім того, ми зіштовхнулися з військовою окупацією частини української території та “неоголошеною війною”, яку веде проти нас Росія на Донбасі.

Тому якщо у попередні місяці просто вийти на Майдан було обов’язком кожної чесної людини, то тепер перед усіма нами стоять інші завдання. Нагальною є реальна участь у здійсненні необхідних для країни реформ, робота над проведенням розслідування злочинів на Майдані, налагодження ефективної системи евакуації та тимчасового розселення сотень сімей зі Сходу, допомога українській армії з обмундируванням та безпосередня участь у збройній відсічі зовнішній агресії та ще багато чого. Енергія Майдану має дійти до найвіддаленішого району, найменшого села, де також повинні початися докорінні демократичні перетворення. Часу – обмаль.

Тому Євромайдан SOS звертається до людей, які зараз стоять на Майдані із проханням:
- віддати свої маски, бронежилети та інше обмундирування тим, хто дійсно їх потребує, а саме – українським добровольцям, які борються за нашу свободу на Сході.
- включитися в реальну роботу щодо розбудови країни, вибрати собі один із сотні можливих варіантів роботи та конкретними діями продемонструвати відданість тим цінностям, за які били у листопаді студентів та за які вмирали у січні, лютому наші побратими.

На самому Майдані мають бути тільки символічні меморіальні знаки як вічна пам’ять про те, як мирні демонстранти боролися за свої права та свободу і були розстріляні за наказом Президента, якого вони обрали, і який втік з держави, щоб уникнути відповідальності. А також бруківка – про всяк випадок:-)

Волонтери Євромайдан SOS, активісти
учасники акцій протесту на Майдані 2013-2014 рр.

http://euromaidansos.org/uk/sos-0

Євромайдан SOS - ініціативна група для збору інформації про зниклих, побитих, затриманих та переслідуваних учасників Євромайданів в Києві та регіонах для подальшого сприяння у наданні цим особам юридичної та іншої допомоги.

ФБ-сторінка групи www.facebook.com/EvromaidanSOS
Сайт: euromaidansos.org
Гаряча лінія для зв'язку: 068 548 1241, 066 684 9830, 063 337 9573

постмайдан київ

Знак гривні
Знак гривні