Чотири області дають у бюджет більше ніж отримують (ІНФОГРАФІКА)

З кожного мешканця Києва бюджет отримує понад 4 000 гривень. А повертається з бюджету понад одну тисячу. Це якщо перерахувати усі надходження з Києва до бюджету і навпаки на одного мешканця.

На противагу популярному міфу про те, що найбільше бюджетних коштів виділяється виключно на західні регіони, результати минулого року показують, що лише 4 з 11 найбільш профінансованих областей – західні. Решта – центральні та південні. Така ж ситуація з твердженням, що країну годує Донбас. Насправді областями, що сплачують найбільше податків до казни з розрахунку на одного мешканця виявились центральні Київщина й Житомирщина та південна Одещина. Загалом, лише в чотирьох областях України жителі дають бюджетові більше, ніж отримують. Справжніми "годувальники" це мешканці Житомирщини, Київщини, Одещини та Дніпропетровщини.

Карта "Дотаційні і донорські області" відображає різницю між загальною сумою сплачених податків та коштами, отриманими з бюджету. Області, що позначені сірим отримують з бюджету більше, ніж сплачують. Саме тому "-" відображає різницю, яку вони "не доплачують" до бюджету.

Щоб збільшити зображення клікніть на нього

Збір даних: Сергій Клімович, інфографіка: Ярина Михайлишин

Дані: витрати з Бюджету - Бюджет 2013,
Надходження до Бюджету - дані Міністерства доходів і зборів надані на запит ТЕКСТІВ
Кільксть населення областей - Вікіпедія

Матеріал підготовлений за підтримки Міжнародного фонду Відродження

бюджет інфографіка

Знак гривні
Знак гривні