Гарячі точки, захоплені виборчі комісії і блок-пости сепаратистів. Інтерактивна графіка (ОНОВЛЮЄТЬСЯ)

Сьогодні українські військові понесли значні втрати: 8 убитих майже два десятка поранених. Сепаратисти намагалися захопити містечко Волноваха на Донеччині і атакували наших солдат. "Під час обстрілу один із зарядів влучив у бойову машину, яка перебувала на блокпосту, що спричинило вибух боєкомплекту", - повідомляють у Міноборони. "Між Великоанадолем (Ольгінка) і Володимирівкою сьогодні на початку 6-го ранку бойовики ДНР розстріляли українських військових. Приїхали на інкасаторських авто "Привату", стріляли з гранатометів і ПЗРК, кулеметів. Солдатів було чоловік 30, 3 БТР або БМП", - цитує ОстроВ слова одного з очевидців.

Вранці поблизу міст Рубіжне та Лисичанськ вже 4 години тривають зіткнення між бійцями Національної гвардії України з так званої "Армією південно-сходу". В ході боїв було підірвано міст через річку Сіверський Донець.

З іншого боку сили АТО за словами Парубія "стискають пояс" навколо сепаратистів. Українська влада повністю контролює північ Луганщини, західні та південні райони Донеччини.

Карту на увесь екран дивіться тут

Збір даних та інфографіка: Ярина Михайлишин

інфографіка війна

Знак гривні
Знак гривні