Гарячі точки і блок-пости Донеччини і Луганщини. Інтерактивна графіка (ОНОВЛЮЄТЬСЯ)

В Україні триває антитерористична операція. Незважаючи на те, що вчора українським силовикам вдалося ліквідувати замасковану військову базу терористів під Краматорськом, сепаратистські угруповання не припиняють своєї діяльності. На Луганщині та Дніпропетровщині бойовики продовжують обстрілювати українських військових, захоплювати окружні виборчі комісії та викрадати людей. Експерти побоюються, що через тиск президентські вибори на Сході можуть не відбутись.

Більше того, лідери сепаратистських угруповань обіцяють проводити свої контроперації зі знищення українських силовиків. Як повідомляє «РІА Новості», саме таку заяву зробив заступник командувача так званого "народного ополчення Донбасу" Сергій Здрилюк у середу, 14 травня. Сепаратисти обіцяють також створити свою власну конституцію, а на території ДНР обрати власний парламент.

Тим часом, небайдужі інтернет-користувачі створюють детальні карти розташування та присутності терористичних угруповань на території України. Детальніше про це в інтегрованій карті Текстів (постійно оновлюється).

Карту на увесь екран дивіться тут

Збір даних та інфографіка Ярина Михайлишин

інфографіка datavis війна сепаратизм

Знак гривні
Знак гривні