У Києві горіли кабеля телевежі. Пожежа погашена, мовлення відновлене

У Києві о 4:37 ранку сталося загорання кабелів у тунелях між Київською телевежою та приміщенням Національної телерадіокомпанії України.
Про це повідомили ТСН.ua у Державній службі з надзвичайних ситуацій.
У ДСНС заявили, що загорілася не сама телевежа, а кабелі в тунелях між телецентром та телевежею.
Наразі техніка ДСНС прибула на місце події, однак приступити до гасіння пожежі рятувальники не можуть, оскільки кабелі знаходяться під високою напругою.
За словами представника відомства, у разі відключення кабелів може бути відключене мовлення телеканалів.
Є неперевірена інформація, що колодязь біля телевежі підірвали.

Телевежа оточена, повідолмяють джерела.
За їхньої інформацією, о пів на четверту зайнявся підземний кабель спецзв’язку по Мельникова 48, "знищено зв’язок із телевишкою", "схоже на підпал".
Столичні телеглядачі повідомляють про те, що українські телеканали "Інтер", "Перший національний", "Мега", "Ентерфільм", "К1", "К2", "НТН", "Гамма" та "Хsport" із невідомих причин перервали мовлення через супутник.
За даними "Громадського ТБ", немає ефірного мовлення також у ТРК "Київ" і радіостанцій 98фм, Гала Радіо, 100,5, Просто Радіо,105,5".

Як повідомлялося раніше, 8 травня бійці Нацгвардії взяли під охорону столичну телевежу, оскільки побоювалися провокацій.
У Луганську відключили "1+1", Перший Національний та "5 канал".
Також у Сєвєродонецьку після захоплення терористами місцевого ТВ lannet, відключено від мережі кабельного телебачення більшість каналів, що ведуть мовлення на українській мові, зокрема "1+1", "Інтер", "Україна", "ІСТV", "Новий канал" та інші. Ввечері 8 травня на частотах цих каналів була заставка, що мовлення вимкнено на вимогу армії "юго востока".

Згодом заступник РНБО Сбмар повідомила, що пожешу погашено і мовлення відновлено. Також Сюмар зазначила, що це був теракт в тунель по якому проходять кабеля до вежі через люк терорист вкинув напалм.

київ теракт

Знак гривні
Знак гривні