Україна застосує армію. Ворог зайняв міськраду у Макіївці, міліція зникла з Донецька (ОНОВЛЕНО 20:06)

ОНОВЛЕНО 20:06 РНБО починає широку антитерористичну операцію із залученнм армії. Турчинов заявив, що ті хто складуть зброю до ранку отримають амністію. Як повідомляє Остров на РНБО Аваков розповів чому вранішня операція в Словянську призупинена.

На початку бойових дій по українським спецпризначенням відкрили шквальний вогонь із блок-поста сепаратистів. Убили капітана спецпідрозділу СБУ "Альфа" Геннадія Біліченко, важко поранили командира "Альфи" полковника Кузнєцова і полковника СБУ Куксу, півробітника МВС Селіхов. Після цього наш спецназ відмовивсчя заходити в місто без прикриття бронетехніки. А бронетехніку не застосували, бо не було рішення про надзвичайний стан.

Поки Україна розбиралася зі своїми бюрократичними процедурами російські бойовики захопити міськраду Макіївки.

Сепаратисти увірвалися і у двір харківської міськради, але міліція їх витіснила.

В Донецьку евакуюють співробітників телеканалів в очікуванні штурму. Редактор Острова повідомляє у Твіттері, що в місті мілції практично немає.

У вівторок батальйон Національної гвардії в якому служать і добровольці з Майдану заступає на бойове чергування в район Ізюм-Слов'янськ, повідомляє сайт МВС.

Свободівець Олександр Аронець посилаючись на свого однопартійця із Словянська розповідає: «Настрої простих людей дуже здорові - вони кажуть, що якби мали зброю, пішли б стріляти сепаратистів. І дуже стурбовані, що влада ніяк не допомагає», - передає Українська служба БіБіСі

ОНОВЛЕНО 15:37 Антитерористична операція в Славянськ захлинулася, - повідомляє у своєму Твітері редактор донецького виданя Острів Серій Гармаш ( @s_garmash ). Журналісти повідомляють, що у місті багто барикад і блок постів, вони усі контролються сепертистами. В Донецьку почали формувати загони на підтримку Словянська. Офіціний Київ мовчить.

Тим часом сепратисти взяли штурмом міськраду Маріуполя і відразу почали будувати барикади. Як стверджують місцеві солдаити НацГвардії покинули приміщення без бою.

В Красному Лимані місцеві прогнали озброєних бойвиків "Ты почему ко мне в дом с оружием пришел!"

У Слов"янську внаслідок проведення Антитерористичної операції є вбиті і поранені з обох боків – українських силовиків та сепаратистів.
Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook глава МВС Арсен Аваков.
"Вбиті й поранені з обох боків. З нашого боку - офіцер СБУ. Поранений керівник АТЦ СБУ і ще четверо. З боку сепаратистів – невстановлена кількість", - зазначив Аваков.

Також він повідомив, що йде перегрупування сил.

За даними видання Новости Донбасса, наразі більша частина Слов"янська звільнена від російських спецназівців. Офіціного підтвердження цієї інформації немає. На Твітері багато фотографій з барикадами у Словянську.

Судячи із соцмереж настрої у місті не однозначні, підтримка України явно більша нвж у Криму, але проукраїнська частина пасивна.

Тактика, яку росіяни запозичили в чеченців: перед бойовиками виставляються жінки

донеччина війна

Знак гривні
Знак гривні