На Херсонщині нова влада тримається за Леніна і Маркса

4 млн грн. коштує кольровий метал з якого відлитий херсонський Ленін. Місцевий майдан неодноразово звертався до депутатів міської ради: продайте метал, а гроші передайте армії, чи використайте на прийом біженців з Криму.

Та "вождя" безкоштовно передали комуністам. Міська рада, під головуванням батьківщинця В. Миколаєнка (за підтримки депутатів «Батьківщини») ухвалила таке рішення.

Відтак комуністи придбали пам’ятник за 0 грн 00 коп, без будь-якого конкурсу чи аукціону і вже пообіцяли після реставрації встановити його на території міста. Схожа історія і з бронзовим Дзержинським (вартість понад 300 000 грн), якого місцева влада демонтувала самотужки та заховала подалі від очей містян («до кращих часів»).

За останній тиждень до Херсону прибуло 37 біженців з Криму. Людей показово заселили в спортивний інтернат по вул. Чекістів. Чиновники прозвітували про виконану роботу. Вже на другий день біженців виселили на вулицю, пояснюючи «відсутністю будь-яких виплат за проживання з боку органів соціальної опіки».

Лише втручання журналістів та громади змусило керівників міста зустрітися з біженцями. Втікачів повернули до гуртожитку, наобіцяли золоті гори... а далі все як завжди: за три дні кримчан погодували лише 1 раз. Єдина системна допомога, яку отримують новоприбулі, надходить від активістів херсонського майдану.

Керівництво області переймається іншими проблемами - електоральними. Щойно «Батьківщина» зайняла посади губернатора та в.о. мера Херсона, Юрій Одарченко та Володимир Миколаєнко розвішали по місту вітальні бігборди «З Днем визволення Херсона від немецько-фашистських загарбників». В гонитві за голосами частини пенсіонерів батьківщинці розгорнули цілу кампанію «Back in the USSR».

Минулого місяця невідомі знесли в двох херсонських селах пам’ятники Володимиру Леніну та Карлу Марксу. Новина пройшла повз увагу населення та ЗМІ. Нова влада поквапились взяти проблему під контроль. Новопризначений голова Білозерської РДА Віктор Романов виступив на брифінгу для ЗМІ із закликом до всіх чесних та трудових людей зупинити ленінопад, організований гастролерами-провокаторами.

Міліція вже порушила кримінальну справу за фактом наруги над бюстами Маркса та Леніна. Районна влада закликала провести місцевий референдум з цієї важливої і першочергової для Херсонщини проблеми. До слова сказати, херсонську міліцію очолив Михайло Фабрін, який ще зовсім нещодавно балотувався до ВР АР Крим від партії «Руское единство». Тож Фабрін, Романов, Одарченко, Миколаєнко швидко дійшли до порозуміння.

Схоже, що тематикою ленінопаду в Херсонській області найбільше стурбований саме губернатор та його підлеглі. Хочеться вірити, що пан Турчинов та пан Яценюк зможуть скерувати ленінсько-комсомольський запал нового херсонського керівництва в потрібне русло. Люди чекають на розслідування гучних справ про залякування активістів Майдану, розпалювання сепаратизму, чекають на допомогу біженці з Криму. Бажання окремих політиків заробити +5% до рейтингу, обіцяючи стареньким бабусям «Back in the USSR» може обернутися справжньою катастрофою для української державності.
Павло Подобєд

крим херсонщина нові

Знак гривні
Знак гривні