Рада відмовилася розглядати антикорупційні закони, але скасувала 113 дозволів

Учора зусиллями деяких депутатів, переважно з "УДАРу" та групи "Суверенна європейська Україна", було зірване пакетне голосування за включення до порядку денного біля 30 законопроектів. Депутати пафосно розповідали, що негоже, мовляв, голосувати пакетом. Ставте по черзі всі проекти, ми підтримаємо майже всі, - казали вони.

І от який маємо сьогодні результат: ВР провалила включення до порядку денного всіх законопроектів про люстрацію (№№ 4570, 4570-1, 4570-2, 4570-3 "за" 177 голосів), проекту про права громадян у боротьбі з корупцією (№4607 "за" 168), двох проектів про антикорупційне бюро (№№ 4573, 4573-1 "за" 174).

За лінками можна знайти прізвища кожного депутата, який саботує включення цих законів до порядку денного.

Проте Рада відмінила 113 дозвільних документів.

Як повідомляє Еспресо.TV , за відповідний законопроект № 2436-а "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо скорочення кількості документів дозвільного характеру" проголосували 270 депутатів.
Як зазначила голова парламентського Комітету з питань підприємництва, регуляторної та антимонопольної політики Олександра Кужель, цей законопроект був розроблений ще за президенства Віктора Януковича. "Цей закон був розроблений як задача щодо підняття рейтингу щодо прозорості ведення бізнесу. Він був допрацьований всіма депутатами", - сказала Кужель.

За її словами, цей законопроект передбачає внесення змін до 38- ми законів України, 4 кодексів, одного декрету Кабміну тощо.
Зокрема, документ скасовує 113 дозвільних документів і дозвільних процедур. Так, наприклад, відміняється сертифікація зерносховищ та зерна.

законопроект корупція закон Рада економіка

Знак гривні
Знак гривні