Нова влада вирішила посилити корупцію. Готують торгівлю мандатами

ОНОВЛЕНО 19:03 Поправку не прийняи, її вщент розгромили Томенко, Доній, "УДАР" і ще ціла низка політиків. В залі її підтримали лише 26 депутатів, після чого навряд чи її наважаться проштовхувати знову в законопроект. Погано, що весь проект не був прийнятий - лише 208 голосів. Головна причина - саботаж з боку групи Кінаха, яка належить до коаліції, але регулярно разом ПР і КПУ провалює коаліційні законопроекти. Спробують повернутися до прийняття закону 8 квітня, - озповідає про голосування у ФБ Тарас Шамайда.
+++

Сьогодні Рада може прийняти закон, котрий посилить корупцію у партіях і сприятиме торгівлі депутатськими мандатами. Нова влада з подачі Жванії хоче щоб замість місцевих парторганізацій кандидатів у мери й місцеві (навіть сільські) депутати, могли висувати центральні органи партій. Пояснюють якимись благими намірами, але наслідки, думаю всім зрозумілі.

Поправка №131 Жванії-Князевича до законопроекту 2664, підтримана комітетом, звучить так: "Право висування кандидатів на посаду сільського, селищного, міського голови, кандидатів у депутати місцевих рад замість місцевої організації партії може бути реалізовано центральним керівним органом відповідної партії у порядку, передбаченому цим Законом для місцевої організації партії. У разі наявності подання місцевої організації партії, воно підлягає відхиленню; запропоновані в ньому кандидати не розглядаються, рішення про відхилення подання не приймається... "

Рада вибори законопроект корупція

Знак гривні
Знак гривні