Ситуація у військових частинах Криму (станом на 19 березня)

Українська військова частина в Новоозерному не витримала штурму. За словами очевидців – громадських активістів, замість солдат на вістрі атаки були жінки з дітьми. Українська сторона в них стріляти відмовилися: наші військові вийшли беззбройними. Після цього ворота КПП вибили бульдозером, в частину увійшли спершу цивільні особи, а за ними – солдати.

Український автомобільний батальйон у Бахчисараї захопили військові Російської Федерації. Про це "Українській правді" повідомив начальник штабу частини Сергій Гундер. Під час захоплення російські військові використовували вогнепальну зброю - стріляли у повітря, в тому числі, аби залякати журналістів. Українські військові були змушені залишити територію окупованої військчастини.

Штаб ВМС України в Севастополі також захоплено. Саме після цього штурму зник контр-адмірал Сергій Гайдук.

За повідомленням керівника медіа-центру Міноборони України в Криму Владислава Селезньова, окупаційні війська викинули з бази в Євпаторії українських військових метрологів, а саме персонал Бази вимірювань південного регіону озброєнь ЗС України. Офіцери і співробітники Бази на чолі з командиром підполковником Олександром Проворовим в ході силового протистояння отримали травми.

Корвет "Тернопіль", який знаходиться біля Севастопольської бухти, від Чорноморського флоту отримав ультиматум – здатися або будуть штурмувати.

Військові 1-го Феодосійського окремого батальйону морської піхоти ВМС України вимагають від командування збройних сил та української влади конкретних директив щодо дій у ситуації , що склалася, повідомляє УП. Військові вимагають "терміново гарантій щодо збереження особового складу батальйону як єдиного цілого". Крім того, вони вимагають "терміново гарантувати подальше проходження служби в одній військовій частині в Україні".

Оголошено про створення цілодобового Штабу з питань розміщення сімей військовослужбовців, які перебувають на території Автономної Республіки Крим та м. Севастополя.За даними Штабу, станом на 17 березня у санаторно-курортних та інших закладах 18 областей України зарезервовано місця для тимчасового перебування членів родин військовослужбовців з території Кримського півострова. Контактні телефони для сімей військовослужбовців, які перебувають на території Автономної Республіки Крим та м. Севастополь:
(044) 253-04-71 (цілодобово) — громадська приймальня Міністерства оборони України.

(044) 235-82-31 (цілодобово) — Генеральний штаб Збройних сил України.
(044) 207-18-04, 207-18-79 (цілодобово) – Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України
(044) 284-06-65, 284-06-73, 284-06-67 (з 9 до 18 години в робочі дні): – Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.

Повідомляє ЄвромсайданСОС

Нагадаємо, що Україна вирішила вивести війська з Криму, проте вимагає, щоб ООН визнало Крим демілітаризованою зонобю і російські війська покинули півострів.

Сьогодні відбулася телефонна розмова між міністрами оборони України і Росії.

Українських заручників, котрих захопили окупанти в тому числі і командувача військово-морських сил України контр-адмірала Сергія Гайдука, сьогодні вночі відпустили.

крим війна

Знак гривні
Знак гривні