ОНЛАЙН 3 березня. Завтра очікуються штурми ОДА на Сході та Півдні (ОНОВЛЕНО 18.25)

20:44 ‪#‎ЄвроМайдан‬ Отримуємо багато повідомлень про заплановані на завтра-післязавтра проросійські перевороти на Сході та Півдні України. Гарантувати не можемо, але про всяк випадок радимо усім свідомим громадянам завтра й післязавтра зібратися біля будівель адміністрацій із державною символікою й твердими намірами.

19:54 В Севастополе начался штурм штаба ВМС Украины.
Штаб атакуют "российские титушки", вооруженные битами. За ними стоят ряды российских военных с автоматами, - пише Dmitry Tymchuk

16:42 Відео МВС про провокацію проти російських військових у Криму. Україна діє дипломатичними методами:

16:37 Знаменитий у Росії український педіатр - росіянам: Не вірте ТБ, я російськомовний і мене ніхто не "притісняє":

16:33 Українська військова частина в Бельбеку. Дружини військових стоять живим щитом.

Росіяни поставили ультиматум здатись або перейти на бік "кримського" народу. Фото Віталія Атанасова:

16:17 Слідом за G7, через Україну "послала" Росію й Австралія. На урядовому рівні скасовано всі контакти.

16:13 Одеську ОДА пробували захопити, на флагштоку повісили російський прапор, а коли не змогли захопити ОДА - її "замінували" по телефону. Зараз там силовики, перевіряють інформацію про мінування.

15:39 МВС заявляє, що в ніч з 3 на 4 березня можлива провокація: уб'ють 3-4 російських російських військових, аби був привід для повномасштабного введення військ.

15:25 "Укромайдани" в Москві та Пітері:

При тому що всіх одразу "пакують:

А у Вконтакті закрили на території РФ доступ до групи "Євромайдан":

14:25 Близько 100 проросійських активістів захопило 2 поверхи донецької ОДА. Міліція. як завжди пасивна. В ОДА проходжило зсідання облради, на якому мали представити Таруту, та його не було.

14.00 Через 2 години закінчується срок дії ультиматуму, що висунула російська армія нашим військовим у Бельбеку з вимогою здати зброю. О 16.00 коли закінчується термін дії ультиматуму наші очікують штурму, - повідомляє на ФБ український військовий Назар Волошин

13:57 Севастополь: Морпехи РФ сосредотачиваются возле командования ВМС в Севастополе, от пророссийских казаков офицеры КВМСУ отбились, сейчас казакам на помощь подтягивается регулярная армия РФ.

Севастопольская бухта: несколько кораблей ЧФ РФ заблокировали украинские корабли Тернополь и Славутич, которые находятся в Стрелецкой бухты у 15 причала, корабли ЧФ расположены на расстоянии 200 метров и размещены таким образом, чтобы заблокировать движение украинских кораблей.

Симферополь. Сообщают офицеры управления войск береговой обороны. возле штаба находится 2 камаза, в них порядка 50 человек с автоматическим оружием.
жители Симферополя приходят к украинским военнослужащим, готовы прийти на помощь в вопросах обеспечения. "мы с вами", "мы гордимся вами", "держитесь" - звучат такие фразы. жители Симферополя предлагают продукты, воду, любую помощь - повідомляє у ФБ український військовий Василь

Селезньов

12:21В Одесі проросійські сили збираються штурмуваи ОДА, місцеві активісти закликають усіїх терміново прибуди до адміністрації.

Стрім http://www.ustream.tv/channel/novostnik-channel

Нагажємо, вчора на проукраїнську демонстрацію зібралося близько 10 тисяч одеситів.

11:32 Акції російських компаній падають з неймовірною швидкістю, рубль також досягнув свого історичного мінімуну, - повідомляє Еспресо.TV

11:31 Україна перекидає БМП до Криму. Сьогодні у ночі олона тягачів у супроводі міліції рухалася з Миколаєва у сторону Херсону і Криму

11:22 Нью-Йорк Таймс: Канцлер Німеччини Ангела Меркель в неділю сказала Обмамі по телефону після розмови з Путіним, що вона не впевнена, чи він зберіг зв’язок із реальністю, - повідомили люди, поінформовані про цей дзвінок. "Він як з іншого світу", - сказала вона. Проявляються симптоми, які ми бачили у Януковича останні три місяці.
++
Агресією проти Україна Росія налаштувала проти себе майже увесь світ. Навть Китай, який завжди підтримував Росію заявив, що поважає територіальну цілісність України

11.04 На зборах офіцери ВМС України заявилим, щозалишаються вірними Україні і виконали гімн.

Ситуація розвивалася наситупним чином:

1) На территорию штаба зашло около 150 казаков (возможно переодетых ГРУшники РФ)
2) Воле КПП штаба со стороны Соловьевских складов находится еще около 150 казаков, возле КПП со стороны супермаркета "Фуршет" - около 40.
3) Утром на территорию штаба заехал бывший и.о. командующего ВМСУ Д.Березовский - началась драка. Березовский запустил на территорию штаба несколько российских военных с оружием, которые попытались контролировать оружейные комнаты в штабе.
4) Штаб контролирует действующий и.о. командующего ВМС Украины контр-адмирал С.Гайдук.

Згодом в.о. командувача С.Гайдук домовився з Д.Березовським провести офіцерські збори. Очевидно, передбачалося, що офіцери будуть визначатися самі - чи вони за ВМСУ чи за "ВМС АРК",- повідомляє у Фейсбуці журналіст Роман Бурко.

Як відбувалися збори читайте тут

10.30 Після ночі ситуація залишається не визначеною. З однієї сторони все частіше повідомляють, що Росія згортає військову операцію: " Как сообщает источник в командовании Черноморского флота России, начинается сворачивание спецоперации по интервенции в Крым.
Еще на выходных Севастополь покинул Директор института стран СНГ К.Затулин, который отвечал за непосредственную координацию всех проводимых РФ мероприятий в Крыму. Сегодня и завтра выезжают представители штабов, которые координировали действия военных РФ", пише у ФБ олесський журналіст Роман Бурко. Анаоргічну інформацію вчора оприлюнив ФБ журналіст "Нового каналу".

Одночасно ситуація залишається напруженою: російськ війська намагаються захоплювати українські частиніи і тиснуть на військових, аби ті присягнули на вірність Криму, намагаються дізнатися про місце проживання сімей і пропонують зарплату нарівні Чорноморського флоту Росії.

Також повідомляється про значне скупчення російської бронетехніки поблизу Керченської переправи.

крим окупація

Знак гривні
Знак гривні