Крим поступово окуповують війська Росії. Українські офіцери: Жодних команд зверху

ОНОВЛЕНО 19:07 Турчинов нарешті призначив начальника Генерального штабу - Головнокомандувача ЗСУ. Ним став Михайло Куцин. Також призначено командувача ВВ Степана Полторака. Сподіваємося, вони розпочніть коордлинацію українських сил у Криму
++
Протягом сьогоднішнього дня російські солдати бкз опізнавальних знаків оточили аеропорт, центр управління польотами, телерадіокампанію, блокували приміщення українських прикордонників. Під вечір група людей у камуфляжі висадилися перед головним входом у штаб берегової оборони ВМС України.

Люди у камуфляжах вже не приховують, що вони службовці армії РФ.

На трасах блок-пости, по пів-острову розїзджають БТРи, прилітають російські бойові вертольоти і транспортні літаки.

Мустафа Джемільов заявив, що за його інформацією вчора вищому офіцерському складу ЧФ РФ оголосили, що "ми починаємо війну з Україною".

Українські військові говрять, що у них немає жодних наказів:

"Мне пишет офицер ВМСУ:

"Только что в район нашей части прибыл "Урал" с морской пехотой РФ с номером 0211нм 90 регион РФ, ошиблись частью - искали зенитный дивизион.

Их легенда - приехали охранять вас от возможных террористических актов . Сейчас разобрались и они уехали. Ждем "своих охранников" в ближайшие часы. Лица от камеры скрывают, но без масок. У нас в части с десяток пистолетов - долго мы продержимся против Тольятинского спецназа? - и нет никаких команд сверху, все отдано на решение командиров частей...", - повідомляє Крим_SOS

Нова українська влада протягом дня мовчить. Після ранкової заяви ВР жодного вагомого слова високопосадовці не сказали, дій військових так само не має. Сподіваємося українські силовики реалізують якийсь план, а не впали в ступор з внутрішньою готовністю віддати Крим.

Активно працюють українські дипломати, але ситуація потребує активного використання не тільки дипломатії.

Ми не вимагаємо від влади негайно розпочати бойові дії. В цій війні програє той, хто перший вистрілить. Але нашим частинам потрібні накази і координація дій, щоб у неих не зявилося відчуття, що їх покинкли на призволяще. Принаймні можна вивести БТР пере своїми приміщеннями чи до аеропортів й інших подібнихї обєктів.

Кримські татари. Джеміьов заявив, що кримьск татари готові озброюватися, лідер Меджелісу Джемільов відкинув пропозиції своєму народу увійти в скалад нового уряду Криму: "Цей уряд незаконний".

Оперативне оновлення новин із захоплення Криму читайте тут

крим окупація

Знак гривні
Знак гривні