Фюле приїхав до громадської організації, проти якої відкрили справу: Гроші ЄС не є злочинними

Єврокомісар відвідав громадську організацію Центр.UA проти якої влада порушує справу за "відмивання коштів отриманих злочинним шляхом", та висловив підтримку активістам.

«Те, що я присутній тут є певного роду реакцією. З одного боку є повна солідарність і підтримка тієї чудової роботи, що її робить Центр.UA. З іншого – це повідомлення владі, що гроші Європейського Союзу не є злочинними чи брудними грошима. Це ресурси, що допомагають зміцнювати спроможність громадянського суспільства до активної участі у реформуванні вашої країни. Вони допомагають вам здійснити ваші мрії і досягти ваших – а не наших – цілей. І я сподіваюся, що чудова робота вашого центру триватиме, і триватиме наша підтримка. Оскільки, коли ми створювали політику Східного партнерства як таку, ми чітко зазначили: цього разу ми зацікавлені не у відносинах і партнерстві з владою, ми зацікавлені у партнерстві з людьми».

Центр UA на прозорих умовах отримує гроші від урядових фондів кількох країн ЄС на реалізацію проектів, спрямованих на протидію політичній корупції, посиленню підзвітності політиків суспільству (Центр UA координує рух ЧЕСНО), зміцненню свободи слова і публічно звітує про витрати, в тому числі, через проходження міжнародного аудиту.

Довідково:. 7 лютого 2012 року сімох працівників і партнерів Центру UA викликали на допит у рамках кримінального провадження № 12013000000000652 від 11.12.13 за ч. 1 ст. 209 Кримінального Кодексу України, 10-11 лютого із повістками прийшли до партнерів Центру UA у Харківській, Луганській, Чернівецькій та Львівській областях.
Повний коментар Єврокомісара з питань розширення та Європейської політики сусідства Штефана Фюле щодо справи проти Центру UA: https://soundcloud.com/hromadske-radio/tefan-f-le

Фюле разом з активістами Центр.ЮЕЙ

Фюле репресії центр.юей

Знак гривні
Знак гривні