Депутати чотирьох фракцій запитали Захарченка і Пшонку про справу проти ЧЕСНО

Народні депутати Андрій Шевченко (фракція ВО «Батьківщина»), Юрій Мірошниченко (фракція Партії регіонів), Юрій Сиротюк (фракція ВО «Свобода») та Павло Різаненко (фракція УДАР) звернулися до в.о. міністра внутрішніх справ В. Захарченка, де вони просять пояснити, на яких підставах МВС порушило кримінальну справу проти громадської організації Центру UA.

Парламентарі у зверненні зазначають, що Центр UA є «відомою громадською організацією, яка здійснює низку важливих проектів, спрямованих на розвиток демократичних інституцій в Україні».
Спираючись на Закон «Про статус народного депутата України», парламентарі просять пояснити «правові та фактичні підстави відкриття провадження, обґрунтувати виклик для дачі показань значної кількості осіб, які працюють в організації або є її партнерами»
Депутати також звернулися до Генеральної прокуратури України із проханням перевірити законність відкриття провадження проти Центру UA та слідчих дій, які вже проводяться.

Довідково: Активісти Центру UA координують рух ЧЕСНО, реалізують проекти із утвердження свободи слова в Україні, захисту прав і свобод громадян, налагодження політичного діалогу між різними політичними таборами.

Зокрема, чотири народних депутати, що сьогодні підписали звернення до в.о. міністра внутрішніх справ і Генпрокуратори, є учасниками громадсько-депутатської Відкритої Громадянської Платформи, у рамках якої громадські активісти і парламентарі від влади та опозиції працюють спільно над просуванням законопроектів, що захищають права і свободи громадян, спрямовані на зміцнення інститутів демократії та викорінення корупції.

7 лютого 2012 року сімох працівників і партнерів Центру UA викликали на допит у рамках кримінального провадження № 12013000000000652 від 11.12.13 за ч. 1 ст. 209 Кримінального Кодексу України, 10-11 лютого із повістками прийшли до патнерів Центру UA у Харківській, Луганській, Чернівецькій та Львівській областях.

Керівник Центр.ЮЕЙ Олег Рибачук

центр.юей репресії абзац

Знак гривні
Знак гривні