Затриманий львівський фотограф Львівський фотограф Мар'ян Гаврилів в критичному стані. Потрібна підтримка.

Мар'ян був затриманий 22 січня "Беркутом" на Грушевського. У нього відібрали фотоапарат, телефон та травматичний пістолет, на носіння якого у нього був дозвіл. Пізніше йому інкримінували носіння не лише пістолету (хоча знову ж таки - дозвіл був!), але ще й до того холодної зброї (металевої палиці), якої у нього і близько не було.

Окільки він мав при собі інший телефон - схований - то зміг передзвонити з автозаку знайомим і повідомив про своє затримання, а заодно і про те, що крім нього в автозаку ще 20 людей.

Разом з іншими був вивезений за межі міста (наскільки я розумію, кудись у північно-західному напрямку), роздягнений і по-звірячому побитий. Звідти був доправлений в Оболонський райвідділ міліції, звідки вже потрапив у лікарню.

Суд, що відбувся 24 січня, закінчився класичним вироком: 2 місяці арешту.

Але через тяжкість отриманих поранень завдяки старанням адвоката та медиків, Мар'ян залишається в Олександрівській лікарні. Родина Мар'яна знаходиться у Львові та львівській області. Через сімейні обставини в Київ може наїжджати лише його брат, але брат розривається між Києвом та Львовом, одночасно займаючись збором необхідних матеріалів по справі.

Тому до Мар'яна майже нікого, крім адвоката не пускають.
Наразі він має струс мозку середнього ступію тяжкості та відкритий перелом носу.

Гроші на операцію можна пожертвувати на рахунок, наведений тут:

Група підтримки Мар'яна тут

Повідомляє ЄвромайданСОС

репресії

Знак гривні
Знак гривні