Забужко про заклики до зброї: З цього починається запрошення миротворчих військ

Дещо про засоби інформаційного самозахисту. Людоньки, будь ласка, не шліть мені відео з "військовим експертом, психологом" Олексієм Арестовичем, та ще й проханням поширити (!!). Моя рада: перегляньте це відео ще раз, із вимкненим звуком, як німе кіно, - і ви побачите сильно "переграний" театральний етюд, де двоє акторів, Брехун (справа) і Підбрехач (зліва), змовляються про щось винятково паскудне, "з душком". (Коли "не знаєте, що думати", чисто естетичне враження завжди найкращий орієнтир!), - пише Забужко у своєму Фейсбуці

Є дуже різні способи спецслужб контролювати інформацію, в т.ч. особливо ефективний - перемішувати правду (якої вже не укриєш!) із напівправдою і підводити до провокативних висновків, - але й малій дитині з таких веселих цинічних очей має бути ясно, що людина бреше. Зрештою, "офіцер України" мав би, гадаю, саме до офіцерів звернутись із закликом стати на захист громадян від чужого "Беркута" - а не понагнітати страхів, а потім закликати "до зброї" цивільних!

Провокація тонка, грамотна, професійна - думаю, слід чекати продовження. Саме так і розпалюють bellum omnium contra omnes - де вже ніхто не розуміє, звідки летять кулі, а тоді "запрошуються миротворчі війська".

Тож будьмо пильні. Тримаймо голову в холоді - і не хапаймось за кожного фрайєра, який нам підсовують.

Знак гривні
Знак гривні