В той час, як влада наважилася на штурм, Ахметов заявляє: силовий сценарій неприпустимий

Міністр МВС заявляє, що в будинку КМДА утримуються двоє міліціонерів і погорожує штурмом, Також він стверджує, що: "Перемовини міліції з лідерами протестів та опозиційними депутатами, які тривали вночі, не дали результату. Події у Києві носять характер найвищого ступеню екстремістських дій". Зрозуміло, що таким чином готується грунт для силового розгону Майдану. До того ж екс-міністр МЧС Балога у своєму Фейсбуці заявляє, що Києва стягується важка будівельна техніка його міністерства.

В цій ситуації очікування крові, компанія Ахметова СКМ виступила із рішучою заявою в якій наголошується, що вирішення кризи може бути тільки мирним. Наводимо текст заяви повністю. Її щирість продемонструють депутати ВР, котрих контролює Ахметов на засідані Ради у вівторок:

"За останній тиждень у країні посилилося громадянське протистояння. Воно призвело до людських жертв.

Це зобов'язує нас висловити свою позицію. Людське життя – це головна цінність.

Ми хочемо висловити глибоке співчуття рідним і близьким загиблих.

Бізнес не може залишатися осторонь, коли гинуть люди, виникає реальна загроза розколу країни, політична криза може викликати системну економічну кризу й у результаті неминуче зниження рівня життя.

У політичної кризи може бути тільки одне рішення – мирне. Будь-який силовий варіант, будь-яке застосування зброї є неприпустимим. За такого сценарію в Україні не буде переможців, будуть тільки жертви і переможені. Але найголовніше – силовим шляхом вихід не знайти.

Єдиний вихід – перейти від вуличного протистояння і спроб його придушення до конструктивних переговорів і досягнення результату.

Учасники переговорів повинні керуватися інтересами всієї країни. Саме всієї країни! І бути готовими до реальної співпраці й пошуку компромісу.

Заради майбутнього всієї України і кожного українця."

Джерело сайт СКМ

Ахметов - Брут?

ахметов Євромайдан

Знак гривні
Знак гривні