Беркут двічів атакува на Грушевського, США скасовує візи причетним до насильства

Сьогодні "Беркут" вже вдруге відтіснив людей з Грушевського, а потім вернувся назад. Остання атака, котра відбувалася 12:30. Люди почали тікати на Майдан, щоб сховатися за барикадами. "Беркут" спочатку створив "черепаху" підійшов до барикади і розібрав її. Потім вийшов у розібраному місці теж "черепахою", люди почали відходити. Коли народ почав тікати беркут побіг за ними. Пробігши метрів сто, зупинився відновив ряди, потім знову побіг за народом. Коли люди втекти з Європейської "Беркут" вишикувався і пішов назад. Дехто з протестувальників біг на ними і кидав каміння, міліція відстрілювалася гранатами.

США скасувало візи тих осіб, які причетні до насильства, про це йднеться на сайті посольства США в Україні. Прізвища не називаються, оскільки за американським законодавством така інформація є конфеденційною.

Опозиція закликає киян прийти на Майдан о 18.00, дітей, неповнолітніх і жінок просять не приходити.

Опозиціонери знову самоусунулися від Грушевського, що дає змогу радиклам знову вдаватися до насильства.

Не дивлячись на трагічні події ми поділяємо думу активіста Віктора Загреби, яку він виклад у себе на ФБ:
Дуже, дуже сумно і трагічно чути про смерті людей, але цього варто було очікувати, якщо подивитись на минулі три доби і обрану протестувальниками тактику. Категорії "треба було" приносять мало користі, але на мою думку, треба було припиняти сутичку після першої ночі. Грушевського мало б бути демонстрацією сили і обмежитись палаючими автобусами і синцями від каменюк. А перетворилося на трагедію. І ще, хто забув крилатий вислів, здається авторства Ганді -- "насильство викликає насильство". Ось вам емпіричне підтвердження із новітньої української історії.

Що робити? Вважаю, що зараз всім ПОРА зупинитись, подумати, і повернутись до ненасильницької тактики. Інакше я не бачу шансів ні до чого доброго. Думаю, Кличко і інші т.зв. лідери опозиції повинні зараз повернутись на арену.

Заспокоювати молодих кидачів пляшок і дотискати Януковича до мирного врегулювання через змістовні переговори і поступки. Мобілізацію власників зброї і інші подібні ідеї вважаю повністю деструктивними, антигуманними і приречененими на неуспіх. Щиро співчуваю всім постраждалим, а також рідним і друзям загиблих, але все-одно не бачу перспектив у збройному сценарії повалення режиму.

Зупинка під час наступу "Беркуту"

грушевського

Знак гривні
Знак гривні