Вогонь по пресі. На Грушевського постраждало 24 журналіста. Більшість від гранат і гумових куль

Під час сутичок 19-20 січня міліція особливо звертала увагу на журналістів. Яскраві жилетки з написом "ПРЕСА" слугували гарними мішенями. Оператору Радіо Свобода навіть вдалося зняти, як беркутівець цілиться в нього. Найскрутніше прийшлося "Спільнобаченню", котре весь час веде онлайн трансляцію з передової. Чотири журналісти www.spilno.tv поранені, оди арештований.

Галині Садомцевій серйозно порізано ногу уламком гранати, вчора рану зашили. У Антона Бережного пошкоджено руку, куля пройшла в палець, також він отримав численні поранення, на тілі багато гематом. У нашого колеги зі Львова Яна Фалькевича уламком гранати розсікло брову», - розповіла Телекритиці представниця «Спільнобачення» Богдана Бабич.

За словами її словами серйозно постраждав ще один оператор «Спільнобачення» Анатолій Лазаренко, який був обстріляний, у нього на тілі утворилось багато гематом.

Постраждала і сама Богдана Бабич. За її словами вона отримала «незначне поранення ноги» від розриву гранати.

Ще одного журналіста Володимира Карагяура арештували і "шиють" організацію масових заколотів, а це 10-15 років!!! Сьогодні 21 січня, вже суд. Його взяли на заправці, коли він купував бензин в каністру для заправки генератора аби забезпечити цілодобову трансляцію на www.spilno.tv.

Список постраждалих журналістів від Інституту масової інформації
1. 19 січня 2014 року у Києві під час заворушень в районі вулиці Грушевського постраждав фотокореспондент «Нової газети» (Росія) Євген Фельдман. Фельдман повідомив, що постраждав від світлошумової гранати, у нього поріз і розбитий ніс.
2. 19 січня 2014 року в Києві на вулиці Грушевського світлошумова граната травмувала кореспондента відділу "Київ" газети "Вести" В'ячеслава Веремія. Осколок потрапив у ліве око та травмував ліву руку.
3. 19 січня 2014 року редактор ніжинського інтернет-видання “Уездные новости” Ігор Волосянкін був поранений під час подій на вулиці Грушевського у Києві. Він отримав поранення в ногу, а перед цим - світлошумовою гранатою в спину.
4. 19 січня 2014 року в прямому ефірі репортерові (та за сумісністю операторові) Spilno.tv Анатолію Лазаренкові працівники міліції прострелили руку, навмисно обстрілявши з травматичної зброї.
5. 19 січня 2014 року під час подій на вулиці Грушевського у Києві постраждав оператор Янек Фалькевич: скалка з світло-шумової гранати влучила йому у брову та розсікла її.
6. Журналіст “Радіо Свобода” Ігор Ісхаков постраждав від розриву світлошумової гранати під час сутичок між протестувальниками і правоохоронцями 19 січня 2014 року на вулиці Грушевського у Києві. Він отримав численні садна та забої.
7. Журналіста “Радіо Свобода” Дмитра Баркара побито міліціонерами під час затримання 20 січня на вулиці Грушевського у Києві. Також побито Ігора Ісхакова, котрий перед тим був поранений від розриву світлошумової гранати.
8. 20 січня у Києві тітушки побили фотокореспондента LB.ua Макса Левіна. Він повертався вранці до свого авто після подій 19 січня 2014 року на вулиці Грушевського.
9. 19 січня 2014 року на вулиці Грушевського постраждала координатор-стрімер Spilno.tv Галина Садомцева, яка отримала травму обличчя та ніг внаслідок влучання осколків.
10. У сутичках 19 січня 2014 року на вулиці Грушевського постраждав фотокореспондент “Коментарів” Олександр Брамс. "Вибите праве плече, гіпс… Із потенційних ран близько десяти дірок в штанах і штуки три осколки…" - написав він.
11. 20 січня 2014 року у Києві з травматичної зброї поранили в ногу журналістку каналу 1+1 Наталку Пісню. За її припущеннями, її підстрелили працівники міліції з травматичної зброї.
12. 19 січня у Києві під час сутичок протестувальників з міліцією світлошумова граната поранила журналіста інтернет-видання і газети ВО «Свобода» Володимира Тищенка. Уламок гранати влучив йому в ногу. 20 січня зранку в нього влучила пластикова куля.
13. Оператора онлайн-телебачення «Спільнобачення» Володимира Карагяура 19 січня 2014 року затримала міліція, зі звинуваченням у постачанні бензину для виготовлення вибухових сумішей, які використовувались мітингувальникими.
14. Фотокореспондент газети "Голос України" Олександр Клименко поранений 19 січня у Києві на Грушевського. "Біля ніг вибухнула граната о 20.40. Дірка в нозі і дірка на щоці. У 9-й лікарні доктор вийняв з ноги шматок джинсів і три пластмасових осколки", - написав він у Facebook.
15. Постріл влучив 19 січня у планшет журналіста «Громадського ТБ» Богдана Кутєпова. Планшет із наклейкою "ПРЕСА" уцілів, але на ньому залишився слід: "Якби це куля була, вона би прострелила цей планшет, було страшно: потрапило в «ПРЕСУ»."
16. Куля влучила в камеру оператора 5 каналу Івана Наконечного, коли він підійшов ближче до барикад, камера вийшла з ладу. "Таке от нове "обладнання" мені прийшло в камеру. Добре, що не в голову", - сказав Наконечний.
17. 19 січня 2014 р. на вулиці Грушевського силовики з «Беркуту» розхитали автобус, на якому стояли представники преси, підхопили оператора «5 каналу» Дениса Савченка, який упав, зірвали з нього бейдж «Преса» і потягли до автозаку. Зараз він вдома, у нього зламана нога, він не може ходити.
18. у Києві 19 січня під час вибуху світлошумової гранати постраждав оператор каналу «24» Олександр Ковалевський. Після вибуху гранати у оператора пішла кров з вуха. Оператора оглянули лікарі і запевнили, що ушкодження не значне.
19. Антону Бережному, оператору Spilno.tv пошкоджено руку, куля пройшла в палець, також він отримав численні поранення, на тілі багато гематом.
20. Тимур Ібрагімов, стрімер Spilno.tv, отримав два порізи уламками від світлошумових гранат.
21. Тимур Бедерничек, оператор Spilno.tv, отримав численні опіки ніг.
22. Богдана Бабич, однна із засновників проекту Spilno.tv, уламок світлошумової гранати пошкодив ногу.
23. У Дмитра Сурніна, російського журналіста, екс-головреда газети «Мой район» (Москва), влучила гумова куля.
24. Олексій Сімаков, журналісту СТБ, осколком від світлошумової гранати поранено ногу.

диктатура змі

Знак гривні
Знак гривні