Кличко тепер лідер. Чи на довго? Короткі висновки з вуличних боїв

1. «Чому вони пішли на Грушевського? До пустої будівлі Ради? Без жодного реального плану? Без жодного шансу на успіх? Ризикуючи собою? Знаючи про оті диктаторські закони? По суті на безглуздий і невірний крок? Моя відповідь – від розчарування і відчаю!», - чому у тому що народ пішов на бійку винна опозиція (вина влади само-собою очевидна) ґрунтовно, хоч і емоційно описує Гриценко.

2. «Прямі дії» дуже рідко увінчується успіхом, особливо, якщо це атака. На безлічі історичних прикладів доводить британський військовий теоретик та історик Ліддел-Гарт. Запорука успіху "непрямі дії", це атака на важливі точки де не чекають наступу, удар по комунікаціях тощо. У центрі Києві чимало важливих просторів, які майже не охороняють. Проте бій відбувся на ділянці де очікували атаки і яка добре охоронялася.

3. Події починали розвиватися один-в-один, як і під час бійки на Банковій. Влада планувала створити картинку для ТБ і мати привід для репресій. Проте не врахувала настрій народу. «Підпал Рейхстагу» швидко перетворився у повномасштабний вуличний бій. Банкова втратила контроль за ситуацією. І одночасно з цим зникли із поля зору два лідери Майдану: Яценюк і Тягнибок. Туричнов, котрий разом із «трійкою» виробляє плани теж пропав. Єдиний хто намагався якось вплинути на хід подій це Віталій Кличко. За це він отримав звання лідера від найбільш дієвого загону протестувальників - Автомайдану

4.Щоб утримати цей титул Кличко має швидко брати керівництво у свої руки. Йому варто негайно оприлюднити конкретне бачення того, що має зробити Майдан сьогодні – заврта і післязавтра, та звернутися до усіх чисельних груп Майдану, аби вони допомогли цей план реалізувати. При цьому дати усім максимальну свободу дій в рамках оголошеної стратегії.

Публічна і найбільш значуща частина плану може полягати в організації страйку у Києві та залученні максимальної кількості киян до протестів вже сьогодні. Для цього усім групам Майдану варто відправитися по найбілmших підприємствах, ринках і людних місцях Києва і від імені Кличка закликати киян кидати все і йти прямо зараз на Майдан.

***

Важлива складова бюджету TEXTY.org.ua- пожертви читачів

Якісна і нерозважальна журналістика, яка працює в інтересах публіки, потребує затрат і в принципі не може бути прибутковою. Але натомість вона є суспільним надбанням, як, наприклад, чиста вода. Тому фінансова підтримка кожного з вас дуже важлива для нас. Звертаємося з проханням здійснити пожертву на підтримку ТЕКСТІВ.

Якщо ви здійснили пожертву, повідомте будь ласка нам на адресу texty.org.ua (равлик) gmail.com Це потрібно для того, аби ми могли відзвітувати вам, куди витратили зібрані кошти

Як можна перерахувати кошти:

EugeneLakinsky(НА)gmail(КРАПКА)com - наш рахунок на ПейПел;

096 551 68 93 - гроші на рахунок можна слати і на телефон - це Київстар. У Київстару з'явилася можливість перевести гроші з телефону на кредитну картку. Телефон тільки для збору пожертв, зв'язатися з нами можна по емейлу texty.org.ua @ gmail.com

стратегія

Знак гривні
Знак гривні