Деякі подробиці того, як народ змусив «Беркут» зняти маски. Нардепи від позиції називали цю вимогу «нереальною»

"А тепер пару слів, як опозиція мало не злила вчорашню акцію. В якийсь момент до місця подій до Святошинського РВВС, вже після того як вивезли Луценка, підтягнулась трійка нардепів - Медуниця, Зорян Шкіряк і ще якийсь бородатий народний депутат здається зі Свободи.

Пішли, здається все ж один Медуниця, на перемовини з мєнтами, після чого приходять і роблять у гучномовець заяву - все добре, дорогенькі мої, ми переписали дані керівника Беркуту, буде проведене розслідування, а зараз можете розходитись по домам спатоньки. Чесно, від Медуниці я такої підстави не чекав. Всі стоять, переглядаються, ніхто зрозуміти не може.

Почались суперечки, Шкіряк взагалі з котушек зірвався щось почав хрипіти, нічого не розбереш. Якби люди, ті ж автомайданівці не настояли на своєму мали б ще одне безславне стояння. Чесно, до сих пір не можц зрозуміти таку пасивну поведінку опозиції. Вже мовчу чому там не було ні Кличка, ні Яценюка, ні Тягнибока. Тепер вже думаю, може краще що й не було - мали б ще один безславний кінець", - пише у своєму Фейсбук Андрій Гарасим

Інший очевидець Тарас Шамайда додає деталі у коментарі на Фесйбуці:
Нардеп Павловський дуже вимагав від усіх розійтися, бо, мовляв начальник зняв маску і показав йому посвідчення на камеру, а вимоги зняти маски всім - "нереальні" )) і тут можливі провокації і т.п. Народ обурювався і сказав, що нікуди не піде.

На щастя, тут під'їхав Юрій Луценко, Павловський йому почав одразу втирати, що час розходитися, але багато людей не слухаються. На що Луценко сказав сакраментальну фразу "ну, в принципі, люди праві" і пішов до автобусу з "Беркутом".

Юрій Луценко був цілком послідовний і солідарний з людьми. "Беркут" побив його, коли він умовляв протестувальників не розправлятися із спецпідрозділом

Дуже шкода Луценка, якому ці уроди розбили голову, але він був цілком послідовний і солідарний з людьми в ту ніч. І люди добилися виконання вимоги, яка ставилася з самого початку - країна знатиме своїх "героїв" в обличчя з усіма майбутніми наслідками. Потім нардепи домовилися про прохід брекутівців коридором без масок, що було гарною домовленістю і фактично - виконанням вимог людей.

Від редакції: і як після цього сприймати слова депутата від "Батьківщини" Авакова, котрий називає Форум Євромайданів, на якому зібралися, активісти котрі і тримають майдани по усій Україні «технологією Банкової»? Схоже частина опозиційних політиків вирішила «прикрити» Майдан, бо він вимагає прозорості і від опозиції, а активістів назвати провокаторами.

Євромайдан беркут

Знак гривні
Знак гривні