Можливо найважливіша подія цього року: Завтра у Харкові відбудеться Форум Євромайданів.

Влада чинить Форуму перешкоди. Деякі опозиційні політик звинувачують у співпраці з владою. З цього заходу може народитися нова політична сила.

На Форум з’їдуться делегати від усіх Євромайданів України, для того аби познайомитися та виробити спільний план дій. Достеменно не відомо, але деякі активісти стверджують, що Євромайдани відбуваються чи відбувалися у 80-ти українських містах.

У переважній більшості випадків місцеві Майдани організовували активісти, котрі жодним чином не пов’язані з опозиційними політичними партіями. В деяких містах партії чи окремі депутати від опозиції підключилися лише пізніше. Їх допомога теж була і є дуже цінною.

Проте на Форум збираються лише активісти. Політики можуть бути «спостерігачами», що дає право брати участь у обговореннях, але не дає право голосувати.

Євромайданери обрали Харків для того, аби спростувати міф про те, що Схід України проросійський і є вотчиною Партії Регіонів.
Влада намагається чинити спротив проведенню Форуму і на даний момент організатори ще не знають у якому приміщенні проводитиметься захід. У крайньому випадку зібрання відбудеться на харківському Майдані.

Форум має потенціал перетворитися у потужну політичну силу, котра замінить чи суттєво потіснить діючі опозиційні партії.

Адже євромайданери це мережа дієвих людей, які прийшли у громадське життя не для здобуття власних вигод. До того ж вони мають повне моральне право використовувати бренд Майдану. Таким ресурсом не володіють опозиційні партії у яких (крім Свободи) місцеві організації скрадаються з місцевих кар’єристів. До того ж у суспільства є потужний запит на політичну силу нової якості. Такою можуть стати активісти євро майданів.

Та зараз важко сказати чи активісти євро майданів готові до нового виміру політичної боротьби.

На відео інтерв'ю Громадському ТБ координатора харківського Майдану у якому він розповідає про Форум

Аби уникнути плутанини варто зазначити, що «Форум Євромайданів» і «Громадська рада Майдану», котра необдумано закликає опозицію скласти мандати - дві різні організації.

На «Форум» їдуть активісти, котрі часто не мають своєї зареєстрованої організації і активно організовували Євромайдани по усій Україні. «Громадська Рада Майдану» це фактично великий дискусійний клуб громадських організацій. Часина яких має лише реєстраційні документи і не відома своєю діяльністю.

*******

Важлива складова бюджету інтернет-видання TEXTY.org.ua- пожертви читачів

Якісна і нерозважальна журналістика, яка працює в інтересах публіки, потребує затрат і в принципі не може бути прибутковою. Але натомість вона є суспільним надбанням, як, наприклад, чиста вода. Тому фінансова підтримка кожного з вас дуже важлива для нас. Звертаємося з проханням здійснити пожертву на підтримку ТЕКСТІВ.

Якщо ви здійснили пожертву, повідомте будь ласка нам на адресу texty.org.ua (равлик) gmail.com Це потрібно для того, аби ми могли відзвітувати вам, куди витратили зібрані кошти

Як можна перерахувати кошти:

EugeneLakinsky(НА)gmail(КРАПКА)com - наш рахунок на ПейПел;

096 551 68 93 - гроші на рахунок можна слати і на телефон - це Київстар. У Київстару з'явилася можливість перевести гроші з телефону на кредитну картку. Телефон тільки для збору пожертв, зв'язатися з нами можна по емейлу texty.org.ua @ gmail.com

харків харківщина Євромайдан політика

Знак гривні
Знак гривні