Євромайдан вистояв. Барикади відновлюються. На Хрещатику близько 50 тис. Опозиція закликає приїздити всіх

Євромайдан вистояв. Протягом ночі було близько шести хвиль штурму. Міліція знесла більшість барикад і чимало наметів. Кульмінація настала вранці, коли три автобуси з «Беркутом» і «Титаном» несподівано підїхали під Київраду, відтіснили протестувальників і оточили її. Проте штурм не вдався. Захисники поливали міліцію водою з брансбойтів з дугого поверху, кидали їм на голову дрова і пляшки.

Міліція застосовувала димові шашки і світло-шумові гранати, крила людей матом і погрожувала. Поки це тривало почали підтягуватися кияни. Пори перекриті станції метро і заблокований ДАІшниками рух зібралося досить людей, аби «Беркут» відступив і заховався назад у автобуси. Розгнівані люди почали розкачувати автобуси, спецпідрозділи від розправи врятували народні депутати від опозиції, котрі заспокоювали мітингувальників і дозволили автобусам виїхати.

"Ми вивели перший автобус Беркуту з-під Київради.Коштує неймовірних зусиль стримувати людей.Тут Кошулинський, Мохник, Лунченко, ще свободівці", - написав у Твіттері нардеп Андрій Шевченко

З часом під радісні вигуки народу Хрещатик покинули і солдати внутрішніх військ.

Невдалий розгін Євромайдану це тактична перемога протестувальників. Провал атаки завжди деморалізує. Але до повної перемоги ще далеко.

Під Київрадою

На відео одна з нічних атак

Кожна така невдача гальмуватиме виконання наказів відданих з гори, адже виконавці все більше сумніваються у тому, що влада вистоїть. Це у свою чергу породжує страх у вищих ешелонах влади, вони сумніваються чи їхній наказ буде виконано. Жорстка міжнародна реакція теж послаблює позиції Януковича. Мало хто із його оточення, та й він сам хочуть аби їхні величезні рахунки у західних банках були заблоковані.

Станом на 11.00 на Майдані перебувало близько 50 тисяч киян, вони відновлювали барикади. Важливо, що учасники протестів наголошують на мирному характері акції «Ми не будемо битися з «Беркутом», але стоятимемо на своєму», - такі слова одного протестувальників показав ТСН.

Яценюк закликає усіх їхати на Майдан

Для тих, хто шукає своїх родичів: списки людей, котрі отримали травми від "Беркуту" під час нічної оборони дивіться тут

Сьогоднішня ніч. Люди проти "Беркуту"

Євромайдан

Знак гривні
Знак гривні