Шахтарська профспілка готова до страйку і вимагає відставки Президента Януковича

Незалежна профспілка гірників Донбасу обурена методами «Беркуту» під час розгону Євромайдана в Києві в ніч з 29 на 30 листопада людей. Про це йдеться в заяві, текст якої має видання «Донецьк. Коментарі».

Жоден генерал не ризикнув би віддавати подібні накази без відома, а, тим більше , без наказу своїх безпосередніх кураторів - прем'єр- міністра Азарова і президента Януковича. Саме вони винні в зриві ними ж обіцяного підписання Угоди про асоціацію з Євросоюзом , що якраз і призвело до масових протестів народу України. Саме нинішня влада вирішила зірвати своє зло на безвинних людей, які посміли їй перечити, що мають власну думку з приводу кращого майбутнього для своїх дітей, для всієї країни, а не тільки для купки нинішніх правителів, які загрузли в небаченої корупції і грабежі народного надбання», - підкреслює лідер НПГД Микола Волинко.

«Абсолютно солідарні з вимогами сьогоднішнього Евромайдана , а саме , з відставкою як всього уряду , так і нинішнього глави держави , які порушили Конституцію України , які зрадили свій народ. НПГД заявляє , що готовий долучитися до загального страйку і виступити єдиним фронтом у боротьбі з владою , яка заради власної вигоди вирішила відкинути у розвитку нашу з вами країну на десятиріччя назад . Народ України , в 1989 році Ти підтримав масовий страйк гірників за свої права. Сьогодні справжні шахтарі з Тобою!», - заявляють в НПГД .

Чи почала профспілка страйк на разі не повідомляється.

майдан Євромайдан протест

Знак гривні
Знак гривні