#Євромайдан день третій. Майдани об'єдналися (оновлено 23:15)

23:15 Майдани об'єдналися - колона з Європейської площі на чолі з Тягнибоком, Кличком та Яценюком прийшла на Майдан Незалежності, без партійної символіки. Їх випустили на сцену під стелою, за умови що сценою продовжить керувати молодь. Також, як очікувалося, почав передислоковуватись і "беркут" - дуже багато їх переходять і розташовуються навколо Майдану.

У планах студентів завтра - декілька нових столичних вузів.

19:34На обох київських євромайданах загаом близько 8-ми тисяч людей. Кількість поступово збільшується. На Майдані Незалежності 3 - 4 тисячі людей, переважно студенти, більшість з Могилянки і Шевченка, але є групи по 50 - 100 чоловік і з інших вузів.

Очікується, що завтра студентський страйк підтримає ще декілька столичних вузів. Організація проводиться, як через пряму агітацію страйкарями своїх колег, так і через Твіттер.

Сьогодні кожну секунду постився твіт із тегом #євромайдан. Українці нарешті відкрили для себе переваги Твіттера, який до цього часу залишався в тіні більш популярних ВКонтакті і Фейсбуку. Більшість революційної активності проходить через цю соцмережу.

На Європейській площі близько 5 тисяч мітингувальників. Проїжджа частина зайнята до прапорів у центрі площі. На мітингу планується обрати Кличка, Яцекнюка і Тягнибока, як представників народу, які теж поїдуть у Вільнюс.

Європейська площа. Приблизно 19.30 з Твіттера Аронця

17:34 У Львові секта догналівців вийшла з анти_ЄСівськими гаслами і намагалася спровокувати бійку. Їхнього "священника" затримала міліція. Мітинг скандує "міліція з народом" Повідомляє твітерянин ‏@wandervol

17:23Лідери київських Євромайданів – на Майдані Незалежності та Європейській площі – заявили про свою єдність. Про це йдеться у спільній заяві лідерів опозиції та організаторів мітингу на Майдані.

Лідери Євромайдану кажуть, що за євроінтеграцію об'єднались різні люди всієї країни, "позапартійні та члени опозиційних політичних партій, з партійними прапорами та без них, підприємці та студенти, молодь та наші шановані ветерани".

17:10Після ранкового візиту Попова на Майдан Незалежності МНС поставило військовий намет в якому можна погрітися. І це лише на третій день протестів.

16:48 З'явився ще один відео-стрім в реальному часі з Майдану, від "Спільнобачення"

Нагадуємо і про інші "стріми":
- Аронця http://www.ustream.tv/channel/aronets
- Громадського-ТВ http://hromadske.tv/,
- Радіо Свобода http://www.radiosvoboda.org/,

15:40У Івано-Франківську тисячі студентів зібралися на #євромайдан

Фото з Твітера @Sluchyk Тарас Случик

15:30У Черкасах заборонили всі мітинги на два місяці. Це вже восьме місто, де діє наказ "більше трьох не збиратися!"

15:23Київські студенти, котрі оголосили страйк зараз на Майдані Незалежності разом з Русланою співають гімн України. Судячи із онлайн-трансляції їх 5 - 10 тисяч. На Майдані також знаходяться студенти з різних вузів України. Організатори Євромайдану кажуть, що завтра всеукраїнський студентський страйк. Та наразі не зрозуміло, які вузи приєднаються до нього.

15:16 Квасьнєвський каже, що ЄС має включитись у боротьбу за Україну і запропонувати реальну фінансову підтримку, без якої Україну затягне у Митний союз. Таку думку висловив екс-президент Польщі Александр Квасьнєвський в інтерв'ю Radiozet.pl .
Квасьнєвський вважає, що Україна і ЄС мають "складний календар" для співпраці, бо 2014-й – рік виборів у ЄС, а 2015-го вибори пройдуть в Україні.

У той же час, застерігає він, "росіяни докладуть усіх зусиль, щоб повернути Україну в орбіту свого впливу, в першу чергу як повного члена Митного союзу".

Квасьнєвський переконує, що економіка України, через блокаду Росії і відсутність реформ, перебуває у надзвичайно складному стану.
Він переконує, що Росія не промине "використати цей факт, натиснувши так сильно, щоб Янукович і прем'єр-міністр Азаров і українська влада прогнулася".

Також екс-президент Польщі покладає вину за провал української Асоціації на ЄС. На думку Кваснєвського, якщо б ЄС вже влітку, коли почався економічний тиск Росії на Україну, розважливо подумав, які наслідки він викличе, нинішня ситуація була б іншою.

«Нам, як Європі, треба сказати собі, чи хочемо допомогти Україні вийти зі східної зони російського впливу, чи ні. Якщо росіяни, використовуючи жорстокі методи, спричинили втрати в економіці України на суму в кілька десятків мільярдів доларів, то виникає питання, як може допомогти Європа чи світ», - сказав він.

Важко з ним не погодитися.

13:50 В парку Шевченка формується спільна колона студентів усіх вишів, незабаром вирушать на #євромайдан

13:38 "Политиков часто кличут "дебилами" и "бандитами". Эт всё - эмоциональные экзерсисы. Хотя в случае Януковича - это технические характеристики.", - написав у своєму Твітері відповідальний за українську політику в Кремлів Владислав Сурков @SurkovRussia - Проте, офіційний Сурков у свій час спростував свою причетність до цього екаунта.

13:25 Зламано аккаунти Віталія Кличко у Facebook та Вконтекте, зламано офіційний сайт парті УДАР. Також зламано пошту, Твіттер і Facebook прес-секретарки Луценка. Сторінку ФБ і пошту прес-секретаря Тимошенко теж заламали. Зламано і знищено інформацію на опозиційному сайті "Цензор"

13:22 У Луганську склали чорний список "проєвропейських" активістів і заборонили їм проводити вуличні акції до 14 січня 2014, повідомляє Ліга

Як повідомляє 5 канал , всього " ​​чорний список" сягає двох аркушів. Його вранці 26 листопада вручили судові виконавці організаторам сьогоднішнього мітингу за ЄС , на який прийшли близько півсотні осіб.

Але всупереч забороні суду в Луганську акція на підтримку євроінтеграції продовжилася. Мітингувальники з прапорами ЄС та України в руках відмовилися розходитися.

Нагадаємо , масові акції протесту до цього влада заборонила ще в шести обласних центрах країни : Черкасах, Дніпропетровську , Одесі , Чернігові, Миколаєві та Харкові.

12:59Студенти Київського національного університету приєднались до попереджувального страйку, оголошеного студентами Києво-Могилянської академії. Про це повідомляє кореспондент "Української правди". 1500 студентів КНУ приєднались до страйкуючих студентів Могилянки. Вони мають намір об'єднатися біля пам'ятника Шевченку і вирушити на Європейську площу, де триває безтрокова акція протесту проти згортання євроінтеграції.

11:32 ДАІ чинить перешкоди автобусам з активістами, які їдуть на акцію протесту в Київ, але якщо знімати на відео і не віддавати документи пропускають. Рекомендації, як розмовляти з ДАІ.

Активіст Дорожнього контролю дав кілька рекомендацій, як поводитися людям, коли даішники зупиняють автобуси:

"Першим захистом для будь-якого водія є відеозапис. Друге - не передавати документи в руки, ніде не написано, що людина повинна їх передати. Вона зобов'язана лише пред'явити їх".

"Якщо намагаються забрати документи, потрібно закриватися в своєму транспортному засобі і викликати міліцію, дзвонити прямо на 102. І найчастіше після таких дій вони припиняють свої спроби "розвести" людину, бачачи, що водій свідомий, документи у нього так просто не забрати".

Активісти перекрили трасу Київ-Чоп після того, як їх незаконно зупинило ДАІ

Як розповів активіст "Дорожнього контролю" Олексій Гончарук:
"Були випадки, коли через відсутність підсвічування - однієї лампочки - заднього номера, інспектора ДАІ хотіли забрати автобус на штрафмайданчик", - каже Гончарук.

За його словами, єдиний автобус, який у понеділок не змогли відстояти - це той, у якого інспектори ДАІ зняли задні номера.

За словами Гончарука, ДАІ не коментує причини затримання:
"Ніяких офіційних причин немає. Вони намагаються взяти документи в руки, піти, сісти до себе в патрульну машину, просидіти годину-дві. Затягують час, розуміючи, що законних підстав для затримування цих автобусів у них немає".

10:50У новинах всесвітньої служби BBC показують вчорашню бійку з "Беркутом" під рубрикою "Вулиця гніву"

Європосмішки) Краще посміхатись один одному, ніж битися. Фото з Твітера Української правди ‏@ukrpravda_news

10:43 Фюле розповів, що Україна ні по які компенсації не зверталась, повідомляє Українська правда.
Україна і Євросоюз не вели переговорів щодо "компенсаційного пакету", через який, начебто, український уряд призупинив підписання асоціації.
Про це розповів українським журналістам єврокомісар з питань розширення і політики сусідства Штефан Фюле в ході телемосту, передає "Комерсант-Україна".

За його словами, з Києва не надходили прохання щодо компенсації в разі підписання Угоди про асоціацію. Фюле заявив, що Україна не просила і про послаблення торгового режиму щодо підприємств, які можуть постраждати від торгової блокади Росії.

10:29
Студенти Могилянки і Ужгородського університету оголосили страйк. Могилянці мають намір пройти маршем від будівлі академії до університету імені Тараса Шевченка для пошуку підтримки студентів інших вишів.

Крім того, про страйк оголосили студенти Ужгородського національного університету.

Відповідні повідомлення розміщено в групах, створених в соціальних мережах Facebook та "ВКонтакте".

9:00
Обидва євромайдани у Києві вистояли ще одну ніч. Цієї ночі температура повітря суттєво знизилась, тому мітингкувальники почали розводити багаття у залізних бочках. Протягом ночі мітингувальники мігрували між Майданом Незалежності ті Європейською площею. Жодних провокацій вночі не було. Вночі підтримати активістів приходила співачка Руслана.
У соціальних мережах просять всіх небайдужих приносити теплі речі, особливо рукавички, потрібні металеві бочки й дрова.

Між тим, як повідомляє журналістка Марічка Падалко у своєму Facebook, до мітингувальників на #Євромайдан під Стелою Незалежності близько 8:45 "по дорозі на роботу заїхав голова КМДА Олександр Попов".
"Подякував (:))), запитав, чи потрібна якась допомога, зокрема, біотуалети. Попросив сприймати його візит без жодної політики", - додала вона.

8:00
СБУ заявляє, що вчора опозиція захопила їхній автомобіль. І це була ніяка не прослушка, а антитерористична група, яка контролювала частоти на яких потенційні зловмисники можуть активізувати бомбу. "Такі дії завжди вживаються в рамках забезпечення антитерористичної безпеки під час усіх масових заходів". СБУшники здається передивилися серіал про ЦРУ "Хоумленд".

На відео нижче екс-міністр МВС Луценко коментує захоплені "вєщьдокі". "Це не наша абревіатура, це не мєнтовські", - каже він. Також серед захоплених матеріалів план приміщення з ймовірними точками встановлення прослушки.

майдан Євромайдан протест

Знак гривні
Знак гривні