Авіакатастрофа в Казані теракт? (ВІДЕО)

Учора літак, котрий летів з Москви розбився в аеропорту Казані. На відео, котре зявилося в інтернеті видно, що літак врізається в землю практично під прямим кутом.

Ось як коментує відео у своєму блозі колишній військовий Анатолій Гриценко:

"Висловлю думку як професіонал, який режим посадки літаків такого класу вивчав детально і дисертацію захистив на тему автоматизації польоту важких літаків саме у режимі посадки.

Так от, у штатному режимі літак заходить на посадку по глісаді, з кутом зниження близько трьох градусів, поступово зменшуючи вертикальну швидкість від 3,5 м/c (на висоті 50-30 метрів) до 0,6-1,0 м/с на нульовій висоті, в момент приземлення.

Подивіться відеозапис катастрофи: літак не те що не знижувався, плавно чи неплавно, з точними чи не дуже діями екіпажу – він врізався у землю майже під прямим кутом, причому він торкнувся землі не шассі, чи хвостовою частиною фюзеляжу, а носом, до того ж із величезною вертикальною швидкістю!

І те, що за таких умов літак розбився не просто об землю, а об бетон неширокої злітної смуги, це 1) малоймовірна випадковість (якщо керованість літаком було втрачено), або 2) умисні дії пілота, який свідомо скерував літак саме на злітну смугу аеропорту".

Інших пояснень при такій траєкторії падіння мені важко знайти. І на жаль, навряд чи ми дізнаємося про справжні причини катастрофи. Адже усі, хто був на борту, загинули. А бортові системи об'єктивного контролю (разом із отими "чорними", а насправді помаранчевими ящиками, в яких зберігається польотна інформація і запис дій екіпажу з бортових самописців) – напевно під час вибуху літака згоріли. Єдине, що може допомогти – це свідчення і записи наземного центру управління польотами, в т.ч. радіообмін з екіпажем у районі аеропорту. Якщо він був..."

Гриценко також зазначає, що причиною катастрофи може бути або акт самогубства, або повна втрата керованості літаком.

Російська влада оголосила про п'ять можливих причин катастрофи. Версію теракту слідство не озвучувало, але усі припущення будуть грунтовно перевірені заявив міністр транспорту РФ Максим Соколов.

росія

Знак гривні
Знак гривні