Супер важлива таємниця МВС: автобренди на яких їздить міліція

ТЕКСТИ вирішили з'ясувати яким автомобілям надають перевагу наші правоохоронці. Цікаво, скільки, наприклад, у "Беркуту" Land Cruiser’ів, а скільки УАЗ Патріотів. Скільки врешті-решт у ДАІ залишилося недешевих Lancer’ів, які їм колись передав з міністерського апарату екс-мініст Юрій Луценко

Ця цікавість вилилася у запит згідно зі Законом про публічну інформацію. Ми просили надати перелік авто брендів, які використовуються МВС і їхню кількість на кожну модель по кожній області. Такі подробиці потрібні, щоб зробити інфографіку.

Але замість безневинних цифр ми отримали мін-сенсацію. У міліції нам повідомили, що надати статистику про свої автівки не можуть. Бо вона тільки для службового користування. Підстава – наказ міністерства від 14 травня 2012 року №423 "Про затвердження Переліку відомостей, що становлять службову інформацію в системі Міністерства внутрішніх справ України".

Пунктом 14.3 цього наказу заборонено надавати відомості щодо забезпеченості органів та підрозділів внутрішніх справ озброєнням та спеціальною технікою, у нашому випадку – автомобілями.

міліція

Знак гривні
Знак гривні