Чотири ролики по Угоді про асоціацію з ЄС (ВІДЕО-ІНФОГРАФІКА)

Відео-інфографіка пояснює, як Угода про асоціацію змінить наше життя. В документі понад 900 сторінок, тому в роликах відображені тільки загальні напрямки змін, без деталізації.

Вкотре наголошуємо, що наступного дня після підписання Угоди чи її ратифікації усіма членами ЄС наше життя не зміниться. Угода вимагає від України зробити безліч змін у законодавстві і організації державного управління. Європейці готові нас консультувати, допомагати грошима і досвідом. Але чи зуміємо ми усі: влада, опозиція, суспільство і преса втілити взяті зобов’язання і цим наблизитися до Європи залежить тільки від нас.

Для більш детального ознайомлення з Угодою також виготовлені статичні та інтерактивні інфографіки.

Над роликами працювали ГО "ЦЕНТР ЮЕЙ" та TEXTY.org.ua за підтримки Фонду "Відродження". Тест озвучив відомий український співак ФОМА.

1 . Що таке Угода про асоціацію.
У ролику розповідається про Угоду в цілому, про те, що воно дасть Україні і які вигоди може отримати країна завдяки введенню стандартів ЄС у трудових, екологічних ,нормах , а також європейських вимогах до якості продуктів харчування та системи освіти.

2 . Як зміниться екологія в Україні.
Тема цього ролика - зміни, які відбудуться в екологічній політиці країни після підписання документа і як за допомогою нової системи контролю повітря стане чистіше.

3 . У чому головні відмінності договору з ЄС та угоди з Митним союзом

4 . Що зміниться для дрібного і середнього бізнесу
У четвертому відеоролику пояснюються важливі технічні зміни у законодавстві, котрі зменшать адміністративний тиск на бізнес.

А ось для порівняння російський ролик про Митний союз

єс інфографіка єврографіка

Знак гривні
Знак гривні