Чотирьохрічну дівчинку викликали на допит у Міндоходів

Даша Вагабова ще ходить у садочок але вже отримала офіційну повістку про виклик на допит до слідчого управління фінансових розслідувань ДПІ у Києво-Святошинському районі ГУ Міндоходів.

Так кредитори збанкрутілого забудовника намагаються забрати кварти в людей, котрі їх добросовісно купили.

Старший слідчий першого відділу кримінальних розслідувань Бандура хоче 7 жовтня бачити неповнолітню дитину та розпитати її про квартиру у ЖК «Коцюбинський», яку батьки подарували дитині. Мама дівчинки Наталя Толуб у шоці від такої цинічності та розповідає що квартиру вже двічі арештовувало МВС та СБУ, оскільки попередній забудовник комплексу не повернув кредит банку «Надра». Протягом двох років родина пройшла п’ять судів і таким чином зняла арешти з квартири і змогла оформити її на дитину. Однак на житло знову накладений арешт. Офіційна причина – відкрите впровадження на забудовника «Аверс-Сіті», бо він не заплатив усі податки під час продажу квартир.

Наталя Толуб вважає що арешт замовила компанія-рейдер, яка сьогодні через суди намагається незаконно заволодіти чужим майном. «Ця компанія не має жодного стосунку до нашого забудовника, вона начебто проводила якісь будівельні роботи для попереднього забудовника-банкрута компанії РБІ. Під час банкрутства РБІ рейдери не були конкурсними кредиторами та не заявляли жодних вимог. Більше того у нас є документ за яким вони передали наші квартири іншій юридичній особі, отож не можуть на них претендувати. Однак коли ми зняли арешти зі своїх квартир фірма почала подавати на інвесторів до суду. Причому пропускаючі всі можливі інстанції. Зокрема, її позов радо прийняв київський Апеляційнийй суд, хоча за законом на нас потрібно було подавати у першу інстанцію.»,- говорить власниця квартири.

Зараз родина продовжує судитися з забудовником у якого минулого року змінився директор, і який теж вирішив подати в суд на інвесторів та забрати 100% проплачене житло, а також з рейдерами вже у Вищому спеціалізованому суді з розгляду цивільних і кримінальних справ. Тим часом, чотирьохрічна Даша готується до першого у своєму житті допиту та дуже боїться йти в гости до злого дяді.

Правоохоронці вже попросили у Даші та її мами вибачення, кажуть, що помилка вийшла. "Ніхто не хотів ніяких дітей викликати. Таке буває, це робота. Такий фактор, загалом-то, людський", - сказав старший слідчий першого відділу кримінальних розслідувань ДПІ у Києво-Святошинському районі.

абзац

Знак гривні
Знак гривні