Угода про Асоціацію з ЄС в картинках. ТЕКСТИ запускають новий проект (ІНФОГРАФІКА)

ТЕКСТИ разом із громадською організацією ЦЕНТР.ЮЕЙ запустили проект із візуалізації Угоди про Асоціацію з ЄС. Це серія з 10 статичних і 9 інтерактивних інфографік, які розкривають суть і деталі Угоди. За допомогою Тараса Качки, котрий від імені України вів переговори по Угоді, ми вибрали з 900 сторінкового документу найцікавішу і найважливішу інформацію.

Перша статична інфографіка проекту в якій порівнюються переваги і недоліки Угоди про Асоціацію і Митного союзу була опублікована у журналі Кореспондент. В наступних номерах вийдуть наступні графіки. Інтерактивний варіант має з’явитися завтра 17 вересня на Українській правді. Згодом усі інфографіки, котрі ми підготували в рамках цього проекту з’являться і на ТЕКСТАХ.

Якщо коротко підсумувати Асоціацію, то вона не дає нам золотих гір і покращення наступного дня після підписання. Натомість Угода це сотні дрібних завдань, які нам необхідно втілювати у відносно стислі терміни.

Кожне з цих завдань саме по собі не має вирішального значення для нашого майбутнього, але вони всі разом перетворюють Україну на частину Європи, навіть без вступу до ЄС.

Виконати усі зобов'язання - важке завдання. Його можна порівняти із серединою ремонту, коли все розібрано, і не відомо коли закінчиться цей хаос. Кожен з нас проходив через це і кожен доводив до блиску своє помешкання. Чи зуміємо ми завершити ремонт країни і вчасно в'їхати у нове життя залежить і від влади і від опозиції і від медіа.

Інфографіка виготовлена ТЕКСТАМИ в журналі Кореспондент

Нагадуємо, що 28 вересня ТЕКСТИ проводять другий модуль Школи журналістики даних. Будемо ввізуалізувати мережі і малювати карти.

Деталі тут.

Анкета учасника тут

єс інфографіка

Знак гривні
Знак гривні