Завтра судитимуть активіста ''Дорожнього контролю'' Андрія Дзиндзю

Завтра 29 серпня о 16 годині в Святошинському суді м. Києва (вул. Жилянська 142) відбудеться перше судове засідання по кримінальному обвинуваченню найактивнішого діяча "Дорожнього контролю" Андрія Дзиндзі. Нажаль доводиться прогнозувати, що влада використає цей суд, щоб влаштувати показову розправу над активістом "Дорожнього контролю", - пише у своєму блозі журналіст Тетяна Чорновіл.

Далі вона вказує, що "Дорожній контроль" вже давно став ворогом номер один нечесних працівників ДАІ. Його активісти не лише захищають простих громадян від свавілля на дорогах, вони перешкоджають злочинним корупційним заробіткам в структурі ДАІ.

Зокрема, "Дорожній контроль" оголосив війну нелегальним штрафмайданчикам. "Там мільйонні заробітки, які, звичайно ж, не йдуть в казну держави. Лише в Києві відкрито вісім незаконних майданчиків", – розповідав Дзиндзя в інтерв'ю газеті "Україна молода". Дзиндзя викрив механізм за яким прибутки від діяльності штрафмайданчиків отримують чиновники МВС.

Автор пізнала все те свавілля на своїй шкурі. Авто Тетяни Чорновіл, яке було незаконно забране на нелегальний штрафмайданчик з "Міжгір"я", вдалося звільнити завдяки допомозі "Дорожнього контрою" та Дзиндзі особисто. А нещодавно завдяки зусиллям "Дорожнього контрою" суд відкрив кринінальне провадження, щодо того бандитського штрафмайданчику під Вишгородом, де грабували простих водіїв.

Кримінальна справа проти Дзиндзі порушена також "за штрафмайданчик". Андрій Дзиндзя був арештований 15 березня потім звільнений на підписку. Міліція інкримінує Дзиндзі напад на охоронців штрафмайданчика у Святошинському районі міста Києва. Також активіст "Дорожнього контрою" був жорстоко побитий, однак за версією МВС "Дзиндзя сам бився головою об двері..." Лише з однієї цієї офіційної фрази можна собі уявити, що чекає Дзиндзю на суді.

Тому потрібна громадська підтримка. Тим паче, що "Дорожньому контролю" за грати ніяк не можна, у них і так прірва роботи на українських дорогах.

Знак гривні
Знак гривні