ТОП 5 кращих шкіл Києва. ТЕКСТИ визначили рейтинг шкіл за даними ЗНО. Гід по онлайн-інструменту.

Тексти запускають онлайн-інструмент для визначення найкращої школи у вашому районі Шукаю тебе, школо. Це - рейтинг шкіл на основі ЗНО, над яким ми працювали більше року. Довелося обробити понад 20 тисяч файлів з даними зовнішнього шкільного тестування.

Найбільшою проблемою виявилося прив'язати школу до карти, оскільки в даних із ЗНО були назви шкіл, але не було їхніх адрес. Адреси ми знайшли на сайті ЦВК, де є перелік практично всіх шкіл, адже в них розміщуються виборчі дільниці. Найгірше те, що назви шкіл у базі ЦВК і в базі з результатами ЗНО відрізнялися. Автоматизувати процес було вкрай важко, значну частину роботи доводилося виконувати вручну.

Коротенький гід.

У більшості користувачів, після того, як вони заходять на головну сторінку проекту, на карті з'являються школи, котрі знаходяться поруч.

Проте в декого через особливість роботи провайдера карта не з’являється, і головна сторінка виглядає так:

Щоб побачити школи поруч з вами вам потрібно набрати у пошуку назву міста і будь-яку школу, котра «випадає» з поля пошуку, а потім зменшити масштаб карти і знайти ваш район.

Також можна знайти школу у вашому місті за її номером. Наприклад, якщо ви мешкаєте у Києві і хочете знайти школу № 236, то у поле пошуку вводите «№236». ) Між № і цифрою пробілу немає.

З'являється карта із введеною назвою школи та школами, які розташовані поряд. Наша школа №236 позначена пунктиром.

Далі обираємо предмети результат ЗНО яких нас цікавлять. Щоб обрати предмет, потрібно поставити біля нього "галочку". Біля "галочки" ми бачимо середній бал із цього предмета, який отримали учні школи під час ЗНО. Вертикальною рисочкою на графіку позначений середній бал із цього предмета у вашому місті.

На графіку знизу праворуч показано, скільки шкіл гірші за обрану. В даному випадку гірше 236-ї 15% На карті ці школи позначені червоним.

Змінюючи діапазон на графікуви можете бачити школи, котрі знаходяться в цьому діапазоні. На малюнку нижче на графіку виділені школи із середнім балом ЗНО приблизно від 145 до 175. Відповідно, ці школи позначені на карті. Якщо зменшити масштаб карти, то можна побачити більше шкіл.

Ще приклад.
Вводимо «Русанівський ліцей»,
і бачимо, що гірше за нього 96% шкіл у Києві.

Але які кращі? Збільшуємо діапазон до крайнього правого значення, і на карті залишаються тільки кращі за Русанівський ліцей школи. Щоб побачити їхні назви, наводимо на них курсором.

На сам кінець ТОП 5 шкіл Києва

1. Приватна школа «Співтворчість»
2. Британська міжнародна школа
3. Український фізико-математичний ліцей Київського національного університету імені Тараса Шевченка
4. Спеціалізована школа Тріумф
5. Ліцей № 145

Як визначити кращі школи міста? Дуже просто. На гарафіку перетягуєте курсор на крайнє праве значення і поволі розширюєте і сторону зменшення. Точки, які з'являються на карті, це і є кращі школи. Перша точка - школа з найкращим рейтингом, друга №2 і так далі.

На цей момент в базі знаходяться дані по школам Львова, Києва, Харкова, Чернівців, Одеси, Донецька, Севастополя, Дніпропетровська, Запоріжжя. Протягом найближчих тижнів ми додамо дані по інших містах України.

Також найближчим часом з'явиться можливість подивитися рейтинг шкіл кожного міста у списку.

Нагадуємо: онлайн-інструмент Шукаю тебе, школо знаходиться тут

Проект здійснено за підтримки Міжнародного фонду "Відродження"

школа інфографіка datavis освіта

Знак гривні
Знак гривні