Після розголосу справа проти активістів Демальянсу, які пікетували Міжгір'я, розвалюється.

Про це повідомив один з фігурантів справи Максим Лациба: «Після публічної заяви громадськості і акції Демальянсу під відділком міліції Слідчий Броварської міліції змушений був показати відео умовно злочину. Стало очевидним що авто на відео не моє і справа розсипається. В суботу (27 липня) ми спільно з адвокатом Олегом Левицьким привезли для огляду автомобіль в Бориспіль. На місце нас чекало "єдине слідче вікно". Зразу були присутні слідчі з Борисполя і з Броварів.»

За його словами під протокол зафіксували реальний вигляд автомобіля активіста. Нагадаємо, що активістів звинувачували у тому, що вони їздили на своєму авто по Київщині і грабували інші автомобілі. «Начебто моя і брата роль в цій кримінальній справі завершена. Але життя покаже», - підсумовує Лациба.

«Слідчій Гадайчук постійно повторював, що ми "зря" про нього "так багато в інтернеті написали". А слідчій з Борисполя при цьому запитав "Я ж вам нічого поганого не зробив?".

Висновок очевидний - якомога більше публічності! Спільна солідарна дія громадськості, журналістів, опозиційних депутатів, міжнародних організацій і европейських посольств - це наша дієва система колективного захисту!»

Масим Лациба

міліція репресії демальянс

Знак гривні
Знак гривні