Не знаю, як сказати дітям, що тата вони не побачать декілька років. Чоловік Оробець втік від СІЗО за кордон

Нардеп від во "Батьківщина" Леся Оробець заявляє, що її чоловік був змушений виїхати за кордон через переслідування її родини.

Про це вона розповіла журналістам у четвер.

За її словами, родина ухвалила таке рішення – про виїзд чоловіка, керівника компанії "Фенікс Капітал" - після того, як було програно апеляцію по кримінальних справах, порушених стосовно компанії.

"Наступним їхнім кроком було винести запобіжний захід у вигляді штрафу. Вони нам нарахували штраф у розмірі 3,5 млн доларів. Якби ми не заплатили цю заставу, мого б чоловіка було ув’язнено до Лук`янівського СІЗО. У мене немає таких грошей. Окрім того домовлятися з тими, хто тисне на твою родину, означало б домовлятися з бандитами", - заявила Оробець.

За її словами, її чоловікові інкримінується стаття, яка не передбачає терміну ув’язнення, але за її інформацією, його планували тримати там (у СІЗО. – УП) до вирішення справи по суті.

"Мені розповіли, що СІЗО це навіть гірше ніж тюрма і під час будь-якого голосування мені б приходив дзвінок або смс-ка і я б постійно була "на гачку", - додала нардеп.

Оробець додала, що її чоловік виїхав з країни одразу після того, як вони програли апеляцію, після 12 червня.

"Я ще не знайшла сил сказати про це дітям. Друзі та родичі нас підтримують, але я боюся що принаймні до президентських виборів – і дай бог щоб тільки до них – мій чоловік буде нев’їздним", - додала Оробець.

Як відомо, у листопаді 2012 до київського офісу компанії "Фенікс Капітал", головою ради директорів якої є чоловік нардепа Лесі Оробець, увірвалися невідомі у масках.

На думку Оробець, це було винятково "політичною розправою". Також Оробець заявила, що її чоловік займається інвестиційним банкінгом, має середній бізнес на 50 робочих місць. "Він все життя справно платив податки і змушував робити це своїх контрагентів, але от сьогодні "вигрібає" від податкової", - заявила нардеп.

Пізніше Оробець також повідомила, що їй на мобільний зателефонували з прихованого номеру і запропонували "вирішити питання шляхом політичних переговорів".

Також нардеп повідомила, що Київський апеляційний суд відмовив компанії "Фенікс Капітал" в задоволенні апеляції, якою компанія вимагала скасувати рішення столичного адміністративного суду за звинуваченням в ухиленні від сплати податків в особливо великих розмірах.

На думку Оробець, подібне рішення апеляції в резонансній справі "адресовано мені як опозиційному політику" і може бути використано владою для "політичних переговорів".

Українська правда

оробець репресії

Знак гривні
Знак гривні