Журналісти зібрали докази причетності спортсменів від ПР до побиття журналістів. (класне ВІДЕО) Тітушко каже, що журналістка сама упала.

Журналісти зібрали докази того, що молодики, які охороняли підходи до майданчиків, де відбувався мітинг Партії регіонів, і ті, що били журналістів – ті самі особи.


Ось ще одне відео бійки

А сам Вадим Тітушко заявляє, що був найнятий на стороні опозиції й не бив журналістку Ольгу Сніцарчук, а захищав її.

Капанський та Тітушко в компанії "друзів-спортсменів"

Про це він сказав у відео, яке виклав в інтернет із припискою "це моя правда раптом мене заарештує міліція, або ще щосье трапиться".
"Не дуже давно я потрапив у ситуацію, у якій мене вже обізвали бандитом і іншими речами… Я спортсмен, а нині спорт в Україні мало оплачується або взагалі не оплачуваний, і спортсмени шукають як заробити гроші", - почав свою розповідь він.

"Я підробляю в охоронах різних, на таких от мітингах. 17 травня подзвонив товариш і запропонував годинну роботу за певну плату - 250 гривень - на 18 число. 18 числа я приїхав у Київ, зідзвонився зі своїм товаришем, він мене направив на Європейську площу, показав, що треба робити, який хід роботи.

Наше завдання було стояти на стороні опозиціонерів, дивитися за громадським порядком", - запевняє Тітушко.

"Коли колона вирушила убік Хрещатика на Житомирську площу (очевидно, він мав на увазі Софійську площу або Житомирську вулицю - УП), ми залишилися на Європейській площі буквально хвилин 20, не більше, а потім слідом рушили, прикриваючи хвости, щоб ніяких набігів з боку "регіонів" не було", - сказав він.

"Прийшли ми на Житомирську площу, і побачили неприємну картину – там метрів 20-30 ми побачили багато опозиціонерів. Ми думали, що це наші люди, яких ми кілька хвилин тому захищали. Але в нашу сторону полетіли пляшки, каміння. У мого товариша потрапила каменюка, у грудину, полетіли палки, вогнегасники, люди були озвірілі", - сказав він.
"Нас почали провокувати різні люди, журналісти, було дуже багато журналістів, які обзивали нас некоректними словами, люди в масках, які на нас кидалися, обзиваючи нас фашистами", - сказав він.

"Мене обвинувачують у побитті жінки-журналістки, Олени (Ольги - ред) Сніцарчук. Такого не було, я вас запевняю. Стояла просто жінка, махала переді мною телефоном, знімала, а я людина непублічна, я не люблю, коли мене знімають. Я попросив, що не треба", - розповів Тітушко.
"Я дівчину як би… я її взагалі не бив. Я просто рукою відштовхнув так, щоб не було ніяких зайвих рухів, ніякого побиття не було, ні її, ні її товариша. Я особисто сам бачив, як ця панянка просто спіткнулася й упала. Ми із хлопцями як би підбігли, обступили її, щоб її маса людей не затоптала", - переконує бойовик.

"Я нормальний звичайний адекватний хлопець із простої родини, я нормально виховувався, щоб підняти руку на жінку – ну це остання справа. У мене не те виховання, щоб ударити жінку, щоб я хоч раз її вдарив, ну як годиться вдарити – хлопці мене зрозуміють – я не знаю, мінімум у неї був би синець. Чому в неї його немає?" – обурився він.

Вчора газета "Взгляд", одне з видань, котре повязують з віце-премєром Сергієм Арбузовим також написало, що Тітушка найняли опозиціонери.

Опозиція ж заявляє, що діями зі сторони ПР і силовиків у суботу керував секретар РНБО Андрій Клюєв.

Нагадаємо, що Клюєва звинувачували в тому, що він керував подібними гопніками і під час виборів 2004 року.

Про це заявив в ефірі телеканалу ICTV Арсеній Яценюк.
"Дана спецоперація по проведенню побиття журналістів і простих громадян керувалась особисто і персонально секретарем Ради нацбезпеки і оборони Клюєвим Андрієм Петровичем. Ця особа призначається особисто Віктором Януковичем", - заявив Яценюк.
"На протидію опозиції були кинуті всі сили і засоби. В міністерстві внутрішніх справ України був створений оперативний штаб, якому звітували навіть працівники Служби безпеки України", - запевняє лідер "Батьківщини".

"У них все йшло по плану. І завдання було, щоби так звані антифашисти, а точніше – гопніки, повинні були побити виключно представників опозиції, і була дана чітка вказівка, що якщо є людина з бейджем, тобто представник ЗМІ, то не чіпати цих людей, - сказав Яценюк.

"У двох журналістів, яких побили гопніки від ПР, не було бейджів, або не побачили. Тому весь план поламався. Більше того, вся акція по неймовірно жорстокому побиттю і по фактичному розколу країни доповідалася персонально президенту", - заявив політик.

"Тому ми вимагаємо завтра у парламенті не просто звіт міністра внутрішніх справ…, він персонально був задіяний у цьому процесі, - щоби Віктор Янукович, якщо він навіть не знає, хто це все зробив, зняв по вертикалі всіх чиновників, але я переконаний в тому, що особисто президент знав і керував цією спецоперацією", - додав лідер "Батьківщини"

Раніше постраждала внаслідок сутичок на мітингу журналістка Ольга Сніцарчук заявила, що напередодні сутички вона зняла свій бейдж з написом "Преса", а її колега Влад Содель - ні.

Як відомо, група спортивних молодих людей з Європейської площі, влаштували бійку з націоналістами на вулиці Велика Житомирська в суботу під час мітингів. При цьому міліція не втручалася.
Бійку почали знімати кореспондент "П'ятого каналу" Сніцарчук і фотокореспондент "Ъ" Содель. Це не сподобалось молодикам, і вони побили журналістів до крові.

21 травня Верховна Рада заслухає звіт міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка про ситуацію, що склалася під час мітингів 18 травня.

Джерело: Українська

Знак гривні
Знак гривні