Робота в Україні. Кожен четвертий без роботи, принаймні офіційної. (ІНФОГРАФІКА)

Сьогодні ринок праці в Україні схожий радше на порожній радянський магазин, ніж на багатий ярмарок. Кожен четвертий із працездатного населення не працює. Про це свідчать дані Центру зайнятості. Щоправда така ситуація повторюється з року в рік. З іншого боку рівень зареєстрованого безробіття складає близько 7% і це теж наша багаторічна "норма". Можна припустити, що ті громадяни, котрі вважаються "економічно не зайнятими" працюють неофіційно. Кожен п'ятий з офіційно безробітніх має вищу освіту. За офіційними даними в середньому на одне робоче місце в Україні претендує 11 чоловік, а в Черкаській області - 167. Лише кожен третій випускник, що перебував на обліку безробітних у 2012 році працевлаштувався.

Текст і графіка: Ярина Михайлишин

Дані ми брали із Центру зайнятості. Проте загальновідомо, що не усі безробітні реєструються в Центрі. Люди котрі втратили "неофіційну" роботу до статистики не потрапляють.

Однак безробітних закордоном теж не бракує. В 2012 році середній рівень безробіття в Європі був 10,7%. Такі самі показники й в Польщі. В Іспанії кожен п'ятий безробітний.

Детальніше в новій інфографіці «Текстів».

Для збільшення малюнку клікніть на нього.

економіка інфографіка соціалка

Знак гривні
Знак гривні