Прем'єр-міністр, Ви мені винні 3360 гривень та 550 метрів дороги

Жінка угробила власне авто, виягаючи карету "невідкладної допомоги" для маленької дитини там, де влада давно мала збудувати асфальтне покриття. Голова уряду спробував "не почути" претензій.

Автор: Сергій Клімович

В четвер по Фейсбуку промайнула історія з досить дикою, хоч і типовою для України ситуацією: "Справа в тому, що сьогодні своєю машиною я витягувала автомобіль «швидкої допомоги» який загруз в снігу, при цьому знищила свою трансмісію. «Швидка» їхала на виклик до маленької дівчинки і не могла дістатись до місця через те, що дороги по нашій вулиці немає взагалі. Вулиця Дорошенка в селі Мархалівка Васильківського району Київської області є а дороги не було ніколи ( і це 12 КМ від Києва)", - написала Наталя Федечко на сторінці прем'єр-міністра Миколи Азарова у Фейсбуці.

Героїня історії уточнює: «Ми взагалі не звикли, я Ви кажете, скиглити, тому разом із сусідами ми за власні гроші побудували електричні лінію та газову трубу самі провели воду і тільки лінію Інтернету до нас провела приватна компанія». Це теж типово, власники навколо київських будинків практично завжди за свої кошти ремонтують чи тягнуть лінії електропередач (які потім переходять у власність енергокомпанії). Те саме стосується і газових труб.

Ось як виглядало транспортування швидкої на аматорському відео.

Ситуацією вже зацікавилися телевізійники з СТБ.

- Автомобіль «швидкої» я витягнула і вони доїхала до пацієнтки, - каже Наталя. - А я змогла проїхати, недалеко. На найближчій заправці довелось залишити мою машину і вже далі самій добиратись на роботу. Я не спеціаліст в медицині і не знаю деталей і діагнозу. Але знаю, що тепер пацієнтка одужує. Я думаю, що виїзд «швидкої» має поважні причини і тому кожен повинен допомагати по максимуму своїх можливостей.

Не те, щоб героїні історії дуже сильно хотілось нівечити автівку, але: "Спочатку я телефонувала в службу порятунку на номер 101 (реклама у них така є «запобігти, врятувати, допомогти»), там сказали що, власне, допомогти нічим не можуть, бо немає техніки щоб витягнути «швидку». Довелось використовувати свою техніку і скільки це коштує ви вже знаєте".

- У нашій машині зіпсована трансмісія через те, що довелось тягнути мікроавтобус «швидкої», який є доволі немаленьким. – зазначає пані Федечко - Про ризик для моєї машини мені було відомо до того, як я приймала рішення допомагати. Я також знала, що можлива поломка не буде страховим випадком.

Цікаво, що спочатку це повідомлення було швиденько витерте зі стіни фейсбуківської фан-сторінки Миколи Азарова.

- Я припускаю, що моє запитання не сприйняли як реальну ситуацію або воно було занадто незручне. – з посмішкою зазначає пані Федечко - Ситуації можна зарадити дуже просто – збудувати дорогу. Я знаю, що сільська рада зобов’язана по законодавству це робити, але можливо це лише за рахунок грошей з державного бюджету. Ми будемо цього добиватись.

Втім, 15 березня службовець таки дав відповідь на претензії: "Ко мне приходит очень много обращений, на одном из них я хотел бы остановиться. Это такое требовательное послание: "Скажите мне куда уходят деньги, которые мы платим на строительство дорог!" Я хочу ответить этому человеку и всем, чтобы прежде всего была достоверная и правдивая информация...".

- Протягом 5 років ми із сусідами вже завезли на цю дорогу десятки вантажівок матеріалу і далі постійно шукаємо можливості для цього. – каже Дмитро, чоловік Наталії. - Сільська рада в цьому плані допомагає морально.

уряд київщина

Знак гривні
Знак гривні