Тролінг Чечетова вдався. Замість персонального голосування ЗМІ пишуть про вишиванки

Парламентський тиждень почався з обговорення вишиванок. Тролінг Чечетова, який декілька днів тому заявив, що ходити у вишиванці суперечить регламенту досяг своєї мети. Опозиціонери від БЮТу на знак протесту проти заяви прийшли у вишиванках і про це оголосили. А одна депутатка вдяглася навіть у сценічний український костюм. Про вишиванки говорить увесь медіа простір.

Останній місяць тон політичного життя задавала опозиція. На справедливі вимоги про персональне голосування владі не було чого відповісти. Лише малозрозуміле бурмотіння.

І от Чечетов виступає проти вишиванок.

Увага переключена. Замість того щоб пояснювати своїм виборцям, чому прогулювати роботу це добре. "Регіони" перевели увагу у традиційну емоційну площину : український/радянський. І для виборця Сходу це актуальніше ніж персональне голосування. А опозиція повелася і допомагає.

У китайській військовій стратегії звична справа провокувати ворога на бій, якщо його позиції в обороні занадто сильні. Але як це зробити? Цій дилемі присвячена не одна теоретична праця і описаний не один практичний випадок.

У нашій історії регіонали особливо мудрої стратагеми не придумали: випустили клоуна який почав викрикувати образи.

"Військо" меншості кинуло позиції і з улюлюканням за ним погналося. На це і розраховували.

Найкраща тактика у цій ситуації: узагалі не звертати увагу на слова регіоналів. Хто хотів, той у вишиванці ходив і ходитиме. Максимум розповсюдити фото з інших парламентів, як це і зробив УДАР. Висміяти висловлювання Чечетова, якщо спитають журналісти.

Якби дійсно ВР прийняла рішення не пускати когось у вишиванці, то тоді солідарне ігнорування рішення було б доцільним. А так, лише роздувається мильна бульбашка і відволікається увага виборця від засадничого питання – персонального голосування.

Масла підлив у вогонь і Анатолій Гриценко, котрий фактично підтримав Чечетова. Після такого додаткового тролінгу багатьох політиків порвало: про персональне голосуванняо статочно забули, пустилися обговорювати вишиванки і Гриценка.

На фото, яку поширила прес-служба УДАРу, японський парламент.

Рада говорильня чечетов вишиванка

Знак гривні
Знак гривні