Washington Post: Парламент України деградує до рівня злісної масової бійки

Іноземні ЗМІ насміхаються з українського парламенту. Ведучі BBC World після кадрів з нашого парламенту корчили іронічні гримаси, інші медіа більш категоричні. Наприклад Washington Post. Якщо до 2010 року так звані помарачеві користувалися симпатією Заходу, то зараз українську опозицію починають сприймати на рівні з одіозними Регіоналами. "Свобода" перетягує на себе увагу і що ми бачимо? Масові злобні бійки, ксенофобські висловлювання, програмні обіцянки відновити смертну кару обмежувати права ЛБГТ-спільнот. Україна, як країна і ми українці, як народ втрачаємо навіть образ пригноблених людей, котрі відстоюють свої права.

Тепер ми виглядаємо, як злобні варвари. Можливо така картинка і ближча до реальності.

Загловок: "Парламент України деградує до рівня злісної масової бійки". Скрін зі Вашінгтон Пост Інфопорн

Ну а після шоу можна і дружньо поговорити з "ворогом".

Дружно регочуть: ліворуч свободівець Мохник, поруч з ним, сивий це - Кошулинський, віце-спікер від "Свободи", спиною - Шуфрич, праворуч - Тедеєв

Дружній сміх опонентів свідчить: мордобій це лише виконання запиту виборців. Отже претензії не до акторів, а до замовників, тобто до нас.

Все вище сказане не означає, що потрібно миритися з "тушкуванням", російською мовою з трибуни парламенту і голосуванням чужими картками. Але бійка це не той метод, котрий діє ефективно. Політиків для того і обирають, щоб вони знаходили нестандартні рішення зі зіштовхуючись із стандартними викликами.

Блокування і бійки це давня зброя Регіоналів. Але, щоб перемогти дракона не обов'язково самому ставати ним, сенс боротьби втрачається.

Рада свобода абзац

Знак гривні
Знак гривні