Фронтові новини. Останні події на проблемних округах

"Свободівець" Андрій Іллєнко вирвав перемогу у Гереги

Окружна виборча комісія №215 оголосила перемогу з відривом у 191 голос представника "Свободи" Андрія Іллєнка.

Про це із засідання ОВК повідомляє кореспондент "Украинської правди".
Після двогодинної суперечки о 4:10 ранку, члени ОВК, які раніше бойкотували попередній перерахунок голосів, підписали остаточний протокол.
Відповідно до даних ЦВК "свободівець" отримав 33,14% (32 965) голосів, а його конкурент провладний кандидат Галина Герега - 32,95% (32 774) голосів виборців.
Іллєнко подякував членам ОВК і наголосив на тому, що "всього два свободівця перемогли на лівобережній Україні".

Губський заблокував роботу ОВК. Опрацьвано 48.63% голосів, Даценко - 31.83%, Губський - 34.67%

Робота окружної виборчої комісії 197-го округу повністю паралізована, заявляє "Батьківщина".

"Провладний кандидат Богдан Губський намагається зірвати роботу комісії і таким чином заблокувати перемогу кандидата від Об’єднаної опозиції "Батьківщина" Леоніда Даценка", - йдеться в повідомленні.

Згідно з протоколами з "мокрими" печатками, які є у розпорядженні Батьківщини Даценко перемагає з перевагою в 4 970 голосів.

"Робота комісії паралізована з вчорашнього вечора, після того як туди прибув кандидат Губський. У приміщенні зникло світло. Трьох членів комісії було госпіталізовано, а ще семеро просто втекли з ОВК", - заявляє "Батьківщина".

В середу зранку "комісія не може зібрати кворум, на засідання прийшло тільки 4 члени ОВК".
Присутній на окрузі народний депутат від "Батьківщини" Андрій Шевченко разом із колегами підготували скаргу до Центрвиборчкому з проханням зменшити кількість членів ОВК до 12 чоловік.

В окрузі Ляпіної, зникла голова комісії. Опрацьвано 98.64% голосів, Ляпіна - 29.27%, Супруненко - 27.78%

В окрузі 261, де перемагає Ксенія Ляпіна, зникла голова дільничної комісії, яка досі не здала протоколи.

Про це повідомила "Українській правді" сама Ксенія Ляпіна. "Голова комісії зникла, можливо, з печаткою. Але комісія готова зібратися і підготувати уточнений протокол навіть за її відсутності", - заявила вона.
Ляпіна також повідомла, що засідання ОВК продовжиться 0 15 годині.

Також за словами кандидата, люди її опонента Олександра Супруненка в ОВК намагаються замінити 3 членів від технічних партій. У вівторок члени ОВК залишили на кілька годин засідання комісії і намагалися його зірвати.

"На щастя, приїхав заступник голови ЦВК Магера, який роз'яснив, що комісія може засідати в складі 2/3, і засідання продовжилося", - розповіла Ляпіна.

З окружкому Пилипишина-Левченка вивели озброєного прихильника «Свободи»

З приміщення, де засідає окружком №233, вивели людину зі зброєю.
Про це повідомляє кореспондент "Української правди".
До голови комісії звернувся один із присутніх представників кандидата Віктора Пилипишина, повідомивши, що одного з новоприбулих людей з собою є зброя.
До зали зайшли правоохоронці разом з начальником Шевченківського рай управління міліції. Вони підійшли до одного з молодиків, який сказав, що в нього дійсно є з собою зброя і показав кобуру.

Коли міліціонери підходили до нього, з боку "Свободи" хтось вигукнув "Це наш". Водночас пізніше один з лідерів "Свободи" Андрій Мохник сказав, що це не їхня людина. У свою чергу кандидат Юрій Левченко повідомив, що це охоронець одного з його друзів, але він не знав, що ця людина прийшла зі зброєю.
Правоохоронці вивели молодика з зали та вилучили в нього травматичний пістолет. Дана людина мала дозвіл на носіння "травматику". Міліціонери почали огляд та складення протоколу.

Свобода заявляє, що Пилипишин вночі фальшував вибори. Опрацьвано 70% Голосів. Левченко - 28.82%, Пилипишин - 27.46%

"Свобода" заявляє, що вночі під час перерви в роботі ОВК 223, де йде боротьба між Юрієм Левченком та Віктором Пилипишиним, відбувалося фальшування.

Про це "Українській правді" заявив свободівець Олександр Аронець.
"Оскільки вчора ОВК 223 зупинялась на нічну перерву, за цей час Пилипишину вдалось сфальшувати вибори, які з різницею в майже 1000 голосів перемагав Юрко Левченко", - зазначив Аронець.

"Схема проста. Бюлетені відвозились назад на дільницю. Там мішки з бюлетенями скривалися і на бюлетенях за Левченка ставились додаткові позначки, таким чином роблячи ці бюлетені недійсними", - заявив він.
"Сьогодні голови ДВК, де Левченко перемагав на 200-300 голосів, приходили в ОВК з пакетами з мокрими протоколами. Ці пакети були пошкоджені, що є формальною підставою для перерахунку. Під це додавались скарги спостерігачів, скарги, які були написані вже після завершення підрахунку особами, що не були присутні при підрахунку + повноваження яких, згідно закону не встановлено! Отже згідно закону ОВК не має права призначати перерахунок!" – наголосив він.

"Власне якщо вони будуть перераховувати, на цих дільницях результат за Левченка буде суттєво зменшуватись через велику кількість зіпсутих бюлетенів", - додав він.

У свою чергу кандидат від ВО "Свобода" Юрій Левченко заявляє, що члени окружкому №223 намагалися фальсифікувати протоколи голосування.

Як розповів він "Українській правді", протокол одного з округів був оголошений та відправлений в серверну для вбивання результатів у систему ЦВК. За словами Левченка, у цей же час заступник голови комісії внесла якісь зміни у протокол і комісія проголосувала за відправлення бюлетенів на перерахування.

Також, за словами Левченка, коли один з його представників знімав на камеру те, що відбувається у залі, невідомий вибив в нього камеру, з неї вилетіла флеш-карта, яку підібрала одна з членів комісії та поклала собі в сумку.

Свободівці покликали міліцію, яка зараз розбирається з цією ситуацією. Представники Пилипишина, у свою чергу, стверджують, що свободівець самий підкинув флешку члену комісію. Аронець нагадав, що напередодні на засідання ОВК приїжджав член ЦВК Андрій Магера, який застерігав ОВК від таких дій, проте, схоже, члени ОВК надто мотивовані.

"Зарадити ситуації можна тільки скасувавши рішення ОВК про перерахунок голосів на таких дільницях, яких, очевидно, буде ставати ще більше. Для цього потрібен максимальний розголос та ОБОВ’ЯЗКОВО!! Присутність членів ЦВК в приміщенні ОВК", - вважає Аронець.
"Друзі, українці, велике прохання допомогти нам, посприяти в тому, щоб приїхали члени ЦВК і прийти під ОВК на Щербакова, 49" – закликав він.

Батьківщина: Засуха хоче вкрасти перемогу в опозиційного кандидата. Опрацьовано 84.55% голосів, Віктор Романюк - 43.15%, Тетяна Засуха - 37.60%.

Два позови регіоналки Тетяни Засухи, які можуть призвести до визнання недійсним голосування недійсним на дільницях, де перемагає представник опозиції Віктор Романюк.Про це повідомляє прес-служба Батьківщини."

Засуха продовжує "закидати" суди позовами, намагаючись визнати недійсними вибори на дільницях, де переміг саме Романюк", - наголошує Батькіщина.

"Сьогодні було подано 11 позовів у Васильківському районі з формулюванням визнати незаконним рішення ДВК про видалення офіційного спостерігача з дільниці під час встановлення результатів голосування", - сказано в повідомленні.

Це, за законом про вибори, дає право ОВК розглядати питання визнання голосування на дільницях недійсним.

"За попередньою інформацією, два таких позови вже задоволені", - наголошують у прес-службі.

Раніше Тетяна Засуха звернулась до суду з 17 подібними позовами. Ці справи розглядаються сьогодні в Обухівському районному суді.
За результатами паралельного підрахунку голосів, перемогу на окрузі здобув кандидат від Об’єднаної опозиції "Батьківщина" Віктор Романюк.

До ОВК в окрузі Терьохіна підтягуються "міцні хлопці" Лисова. Опрацьовано 81.39% голосів. Терьохін - 29.62%, регіонал Ігор Лисов - 27.36%.

До Окружної виборчої комісії Голосіївського виборчого округу №211 вранці 31 жовтня підтягуються молодики міцної статури від провладного кандидата Ігоря Лисова.

Про це "Українській правді" повідомили у прес-центрі Київського штабу "ВО "Батьківщина".

Станом на ранок у актовому залі ОВК перебувають вже близько 50-ти молодиків Лисова.

"Усім районним штабам від влади та її партій-сателітів, які мають своїх представників у дільничних комісіях 211-го округу, дана усна вказівка "привести підтримку та збільшити кількість своїх в рази", - розповіли представники "Батьківщини", які чергували на дільниці всю ніч.

"Окружна комісія хоче прийняти рішення про перерахунок голосів на 27 дільницях. Ніч ми протрималися, але зараз вони хочуть знов прийняти таке рішення. Зараз на ОВК підтягуються наші депутати від опозиції", - розповіла представник кандидата від опозиції Сергія Терьохіна Ірина.
За її словами, упродовж ночі у приміщенні ОВК знаходилися близько 50 осіб, крім того, на вулиці були сформовані цілі групи молодиків.

"Вони чекали команди, щоб захопити дільницю. Хлопці у приміщенні провокували членів комісії і кандидата від опозиції, обливали їх брудом, викрикували якісь гасла, але жодних інших дій не робили. Комісія і кандидати на провокації не піддавалися", - сказала Ірина.

Станом на 11.30 комісія так і не відновила свою роботу після ночі. Представники дільничних комісій чекають на здачу протоколів та на рахунок бюлетенів, охороняючи коробки з документами.

За матеріалами Української правди

супруненко герега пилипишин губський іллєнко левченко терьохін черкащина Батьківщина свобода вибори-12 ляпіна спротив київ фальсифікації

Знак гривні
Знак гривні