Ненаситні: Міносвіти організовує все нові і нові побори з батьків

Ще не пройшло і місяця з початку нового навчального року, як школи просять батьків першокласників здати 125 грн. на нові комплекти робочих зошитів у «зв’язку із змінами у державній програмі навчання». Це при тому, що на початку року батьки здавали в середньому, залежно від школи по 400 грн. на підручники і зошити. Ймовірні причини «змін» лежать на поверхні: чиновникам захотілося підзаробити.

В 2011 році до першого класу пішло 409454 учнів. Припускаємо, що і цього року кількість першокласників не надто змінилася. Множимо 125 грн на 400 тис. учнів і отримуємо не мало не багато 50 млн. грн. А ви питаєте звідки на вулицях Києва так багато шикарних авто.

На нашу думку саме поняття "державна програма навчання" родом із мезозою. Так само, як і районо. В розвинених країнах кожна школа сама створює свою програму. Відповідно зникає потреба у такій ланці, як районне управліня освіти, на чому економляться значні бюджетні кошти. А єдиний критерій ефективності шкільних програм це бали, які отримали випускники під час Зовнішнього незалежного оцінювання, котре проводить держава.

"Отакенну купу бабла нам лохи принесуть"

корупція освіта табачник мезозой школа

Знак гривні
Знак гривні