Русифікатору Попову наплювати на вимоги киян. Мешканці Осокорків, що у Києві, вимагають відкрити україномовну школу

Голова КМДА Олександр Попов сьогодні заявив, що гімназія "Київська Русь", котра на Осокорках, буде російськомовною, бо так хочуть "бізнес-структури, які готові інвестувати у створення шкіл із поглибленим вивченням російської мови".

За його словами, гімназію "Київська Русь" побудують за кошти інвесторів. Попов бреше, бо на будмайданчику цієї школи висить інформація, що замовником будівництва є Київміськбуд, а не якісь таємничі інвестори. Київміськбуд побудував сусідні будинки, і цілком можливо, у вартість квадратного метра кожної квартири заклав спорудження школи. До того ж земля, на якій будується школа, належить громаді, і тільки громада, а не "бізнес-структури" , може визначати, яка школа їй потрібна - україномовна чи російськомовна. Батьки навколишніх будинків вже зібрали 350 підписів за відкриття україномовної школи, і кількість охочих підписатися "за українську школу" постійно зростає.

На Осокорках відсутність шкіл - надзвичайно болюче місце, цього року в перших класах навчатиметься 30 - 38 дітей. Серед батьків ходять чутки, що "Київська Русь" відкриється у другій чверті, оскільки зараз дітей беруть у сусідні школи лише за умови "переведення в іншу школу".

Таблиця з офіційною інформацією про організацію, котра замовила і здійснює будівництво гімназії "Київська Русь"

мова самоорганізація освіта київ школа

Знак гривні
Знак гривні