Борці за мову припинили голодування.

Громадські організації, які підтримали акцію голодування проти мовного закону під Українським домом, вирішили припинити голодування.
Про це повідомляє спільнота Український дім у Facebook.

Голодування припиняють 17 осіб. Водночас вони виступають за перехід акції до активної фази розширення діяльності.

Як відомо, раніше активісти закликали громадські організації з усієї України долучитися до акції під Українським домом на захист мови.

Як відомо, після того, як Верховна рад 3 липня проголосувала мовний закон, п'ять депутатів від "За Україну" оголосили безстрокове голодування на знак протесту проти прийняття мовного закону.

6 липня депутати припинили голодування, однак під Український дім вийшли громадські активісти. Чимало з них протрималися тиждень, доки їх не забрала швидка.

Станом на 17 липня з семи осіб, які голодують з першого дня залишилися лише троє, однак до них приєдналися інші активісти.

Вочевидь активісти припинили глодування підж тиском думок про "пасивність". Це не вірне трактування їхньої акції, по суті голодування сильніша акція ніж бійки з міліцією і ходіння на пікети. Будь-яка кампанія тиску не приносить результати за два тижні. Потрібно налаштовуватися мінімум на декілька місяців.

Про силу ненасильницького спротиву читайте у новій книзі Джина Шарпа. Шарп інструктував лідерів Прибалтійських республік під час їх виходу зі складу СРСР і сербський рух "Отпор", який повалив режим Мілошевича у Сербії.

мова акція протест

Знак гривні
Знак гривні