Іноземцям подобається Україна, нарікають на бюрократію, на сервіс уваги не звертають

Нарешті Євро-12 почалося, і це прекрасно, що воно відбувається у нас. Чудово, що у київському метро почали оголошувати станції англійською, чудово, що до нас приїхало багато європейців, прекрасно, що люди прикрашають свої машини українськими і польськими прапорами.

Іноземці почали ділитися першими враженнями. Не дивлячись на усі проблеми, їм подобається Україна і вони кажуть, що будуть приїздити ще. «Цілком Європейська країна», - зауважив один швед.

Уболівальники кажуть, що враження від країни набагато кращі, ніж статті про Україну у їхній пресі. Шведський бізнесмен, який відкрив паб у фан-зоні, навіть похвалив нашу митницю за роботу без особливих затримок і покритикував митницю польську, на якій мав неочікувану мороку.

Найбільше іноземцям подобаються наша гостинність, жінки і дешеве пиво.

Шведи, котрі організовували кемпінг на Трухановому і бар на Хрещатику, відзначають непомірну бюрократію, котра ускладнює ведення справ, та необов’язковість українців у порівнянні з іспанцями.

На поганий сервіс майже ніхто не нарікає - і не тому, що він бездоганний. Просто скиглити і скаржитися на умови - теж суто українська риса, про яку наші гості, слава Богу, ще не знають.

Київ, 22.00, фан-зона на Хрещатику, шведський "куточок"

євро-12 хрещатик київ футбол

Знак гривні
Знак гривні